Dé beste manieren om geld te besparen op nieuwe kleding

Als je het leuk vindt om nieuwe kleding te kopen, zoals strandjurkjes voor de zomer, dan ben je echt niet de enige. Door te kiezen voor nieuwe kleding zorg je er namelijk voor dat je keer op keer weer modieus over straat kunt. Nu kost al dat shoppen natuurlijk wel een hoop geld. Het zou fijn zijn als je geld kan besparen op je nieuwe kleren. Maar hoe doe je dat dan vraag je je af? In dit artikel hebben we dé beste tips voor jou op een rijtje gezet. Door deze manieren zelf te volgen is geld besparen op kleding een stuk makkelijker dan voorheen!

Shop tijdens de uitverkoop

Een van de beste manieren om geld te besparen op kleding is om gebruik te maken van de uitverkoop. Veel winkels zoals LASCANA geven tijdens hun uitverkoop wel kortingen van 20-50% of meer. Dit kan je een aanzienlijke besparing opleveren, al helemaal als je gelijk een hoop zomerjurken in huis wilt halen. Het is handig om goed op het internet te zoeken naar sales rond de feestdagen. Ook is er vaak een fikse sale aan het einde van elk seizoen, net wanneer winkels hun voorraad proberen op te ruimen.

Gebruik coupons en promotiecodes

Een andere manier om geld te besparen op kleding is door wat vaker coupons en promotiecodes te gebruiken bij het shoppen. Veel winkeliers bieden kortingen aan klanten die zich aanmelden voor hun e-mailnieuwsbrieven of hen volgen op sociale media. Je kunt ook online coupons en promotiecodes vinden via websites die alle kortingscodes vergelijken. Door van tevoren even te kijken of er een korting is, is het een fluitje van een cent om geld te besparen. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer teveel uitgeeft voor je nieuwe aanwinst.

Kijk eens bij de kringloopwinkel

Kringloopwinkels kunnen soms prachtige kleding hebben voor een prikkie van de prijs die je in de winkel kwijt bent. Hoewel het best kan zijn dat je even de tijd moet nemen om te vinden wat je zoekt, zijn de prijzen vaak aanzienlijk lager dan wanneer je nieuw koopt. Bovendien is tweedehands winkelen beter voor het milieu omdat er minder textielafval bij komt kijken. Vind je het niet erg om kleding te dragen die iemand al een keer aan heeft gehad dan is het echt een goed idee om eens bij de kledingwinkel of vintage store binnen te lopen.

Huur kleding voor speciale gelegenheden

Als je een speciale outfit nodig hebt voor een eenmalig event zoals een gala dan is het vaak slimmer om te huren in plaats van te kopen. Je kunt via internet makkelijk merkkleding en accessoires huren voor een fractie van de winkelprijs. Dit is een geweldige manier om geld te besparen op een jurk of pak die je toch maar een keertje aan hoeft. Het spreekt voor zich dat het wel goedkoper is om te kopen als je het vaker aan moet, bijvoorbeeld voor je werk of voor andere events.