De hoogtepunten van jullie leven; welk drukwerk wanneer?

De verhoudingen tussen mannen en vrouwen zijn wel veranderd de laatste decennia. Vrouwen studeren meer, maken vaker carrière en verdienen meer dan pakweg 30 jaar geleden. Toch blijft de rolverdeling erg traditioneel, zowel binnen de relatie en het huishouden. Waarschijnlijk heeft dat toch te maken met het feit dat mannen en vrouwen andere eigenschappen hebben. Zo zijn de meeste mannen niet zo van de details. Ga je trouwen, dan vier je feest. Punt. Als je vader wordt, is dat een fantastische gebeurtenis. Maar met babyshowers, gender reveal party’s en meer van dat soort ‘gedoe’ hou je waarschijnlijk niet echt bezig. Toch zou je jouw partner waarschijnlijk erg blij mee maken als je dat wél deed. Wij vertellen je alles over welk drukwerk je kunt laten maken voor de hoogtepunten in jullie leven. Zo kan jij indruk maken op je partner!

Trouwen

Wanneer jullie besloten hebben dat je gaat trouwen, is de bruiloft natuurlijk een belangrijk hoogtepunt in jullie leven. Misschien maken de details jou niet zoveel uit, als het maar een leuk feest wordt. Echter, zal je waarschijnlijk wel uitnodigingen willen versturen. Trouwkaarten hebben een dubbele functie: het geeft informatie aan je gasten over de locatie, datum, tijd etc. Daarnaast is het een mooie herinnering voor later. Ander drukwerk dat erg leuk en handig is voor een bruiloft zijn bijvoorbeeld naamkaartjes voor de plaatsen aan tafel en bedankkaartjes om je gasten mee naar huis te geven.

Geboorte

De geboorte van een kind is een van de mooiste dingen die je kan overkomen. Dat gevoel is met niets te vergelijken en het liefst zou je van de daken willen schreeuwen dat je vader bent geworden toch? Nou, schreeuwen hoeft niet, want je kunt gewoon geboortekaartjes sturen! Net als met een trouwkaart, heeft een geboortekaartje ook een dubbele functie. Je kondigt de geboorte van jullie kindje aan en geeft informatie over eventueel kraambezoek. Daarnaast is een geboortekaartje uiteraard een prachtige, tastbare herinnering aan dit hoogtepunt in jullie leven. Je kunt een geboortekaartje mooi laten inlijsten, of er iets moois van laten maken.

Andere gelegenheden waarbij een persoonlijke kaart belangrijk is

Natuurlijk zijn er veel meer gelegenheden waarbij je gebruik kunt maken van drukwerk. Denk aan afstudeerfeest of promotie, een belangrijke verjaardag of bijvoorbeeld een doop. Maar ook bij een trieste gebeurtenis; het overlijden van een dierbare is een speciale kaart een mooi gebaar.

Hoe bestel je drukwerk?

Tegenwoordig is het erg makkelijk om gepersonaliseerd drukwerk online te bestellen. Je kiest eenvoudig een exemplaar dat je mooi vindt en voert de tekst in die je wilt drukken. Soms kun je ook een foto of afbeelding uploaden om het nog persoonlijker te maken. Ook het lettertype kun je zelf kiezen, alsmede de grootte van de letters. In de meeste gevallen is het zo dat een grotere oplage naar verhouding goedkoper is. Bekijk dus even goed hoeveel exemplaren je wilt bestellen. Let verder op het gewicht van de kaart (dit scheelt je met verzendkosten) en of er wel of niet een enveloppe bij de prijs is inbegrepen.

Je weet nu alles over drukwerk voor de hoogtepunten in jullie leven. Nu kun je indruk gaan maken op je partner door het initiatief te nemen op dit vlak. Stel voor om kaarten te laten drukken en laat zien welke modellen jij mooi vindt. Je partner zal daardoor nog meer van je gaan houden!