/

Dit is de allereerste elektrische auto van Sony: de Vision-S

Bij het horen van het woord Sony zullen veel mensen meteen aan Playstation denken. Dit is immers waar het Japanse merk samen met televisies, camera’s en andere technische producten om bekend staat. Verrassend dus dat Sony op de CES 2020, de grootste techbeurs ter wereld, zich van een nieuwe kant laat zien. Sony introduceert de Vision-S, een elektrische auto vol met technische snufjes.

Moderne techniek

De Vision-S is een gestroomlijnde sedan die qua uiterlijk een beetje aan de Porsche Taycan doet denken. Het interieur ziet er modern en luxe uit. Weinig fysieke knoppen en er is veel gebruik gemaakt van schermen. Het strakke design is niet het enige wat opvalt. Zo vinden we in het interieur en het exterieur van de sedan 33 verschillende sensoren, veel grote schermen, 360 graden audio en technologie van BlackBerry en Bosch.

Sony Vison-S Interieru
weinig fysieke knoppen (afbeelding: Wheelsage/Porlamfer)

De aandrijving komt van een gloednieuw elektrisch platform. Deze wordt gemaakt door Canadese fabrikant Magna die ook met merken zoals Volkswagen en Tesla werkt. De aandrijflijn is niet alleen voor de Vision-S gemaakt en daardoor ook in andere auto’s bruikbaar. Zo zou de aandrijflijn ook in een SUV moeten kunnen worden gebruikt.

Presentatie Sony Vision-S

Tijdens de presentatie in Las Vegas is nog niet alles duidelijk geworden. De focus lag ook op andere onthullingen zoals het logo voor Playstation 5. De Sony Vision-S werd vlak voor het einde van de persconferentie in een paar minuten geïntroduceerd. Helaas is nog niet alles over de elektrische sedan bekend. Zo is nog onzeker of de auto ooit door Sony of Magna geproduceerd zal worden. Het is ook mogelijk dat de Vision-S puur is om aan te tonen waar Sony technisch toe in staat is of dat het doel is om de techniek later te verkopen.

Sony Vision-S
(afbeelding: Wheelsage/Porlamfer)

TheVerge