Moeite met traplopen? Kies voor een traplift!

De slaapkamer en badkamer bevinden zich in veel huizen op een hoger gelegen verdieping. Om deze ruimtes te bereiken, moet je een trap op. Als je jong en mobiel bent, is dit waarschijnlijk geen probleem. Helaas kan dit veranderen naarmate je ouder wordt, want je mobiliteit gaat dan achteruit. Denk niet direct dat je moet verhuizen, want een traplift biedt uitkomst als je moeite hebt met traplopen.

Wat is een traplift?

Aan de naam kun je in feite al afleiden wat een traplift is, want het is een lift die je langs je trap installeert. De lift bestaat uit een stoel op een rail, die aangedreven wordt door een elektromotor. Neem plaats op de stoel, zet hem in beweging, blijf rustig zitten tot hij aan het einde van de rail is en stap af.

Dankzij een traplift hoef je zelf niet langer trap te lopen, maar kun je zonder problemen de slaapkamer en badkamer op een hoger gelegen verdieping bereiken. De lift brengt je bovendien weer veilig van boven naar beneden. Hierdoor hoef je niet direct te verhuizen als je mobiliteit achteruitgaat, maar kun je lekker op je vertrouwde plekje blijven wonen.

Voor elke trap een geschikte lift

De ene woning heeft een rechte trap, terwijl de andere een gebogen trap heeft. Overweeg je een traplift te kopen? Dan is het belangrijk dat je er eentje kiest die geschikt is voor jouw trap. Dit is gelukkig geen probleem, want voor elke traplift is er een geschikte lift te vinden. Het is alleen wat lastig om zelf te bepalen wat in jouw situatie de beste traplift is. Neem daarom contact op met een traplift specialist, zoals Handicare.nl. Er komt een professional bij je langs om de situatie te bekijken en je de mogelijkheden te vertellen.

Prijskaartje van een traplift  

Als je overweegt een traplift te kopen, ben je ongetwijfeld ook benieuwd naar het prijskaartje. Omdat elke trap anders is en iedereen zo zijn eigen wensen heeft, is dit op voorhand lastig te zeggen. Gelukkig kun je bij de meeste partijen een offerte voor een traplift aanvragen. Schrik je van het prijskaartje van een nieuwe traplift? Overweeg dan voor een tweedehands exemplaar te kiezen. Tweedehands trapliften zijn over het algemeen een stuk goedkoper. Heb je voor korte tijd een traplift nodig? Huur er dan eentje. Je betaalt alleen voor de periode dat je de lift gebruikt en na afloop wordt hij weer gedemonteerd.

Montage

Besluit je een traplift te kopen? Dan is het fijn als je hier zo snel mogelijk gebruik van kunt maken. Gelukkig duurt het meestal niet bijzonder lang voordat de lift geleverd wordt. Je hoeft hem overigens niet zelf te monteren, want er komt een professionele monteur langs om je dit werk volledig uit handen te nemen. De traplift is vaak in een ochtend of middag geïnstalleerd, waardoor je er dezelfde dag nog gebruik van kunt maken. Uiteraard krijg je na de montage tekst en uitleg over de werking van de traplift, zodat je hem straks veilig kunt gebruiken.