Stofzuiger stuk: zo repareer je hem (meestal)

In een huis komt er dagelijks stof bij. Stof bestaat uit kleine vuildeeltjes die afkomstig zijn van je kleding en van je huid. In principe zie je stof niet, maar wanneer er veel deeltjes bij elkaar zitten, dan pas valt stof je op. Dan zie je bijvoorbeeld een stofwolkje op de grond liggen. Een goed voorbeeld is wanneer je met je vinger over de bovenkant van een bestoft kastje gaat: het stof zie je niet liggen op het kastje, maar wanneer je naar je vinger kijkt zie je ineens wel een hoop stof. Goed – door stof in huis zie je plotseling het belang van de stofzuiger weer. Wat als deze plotseling kapot gaat en je niet in staat bent om het stof weg te halen? Wij geven tips om je stofzuiger weer te repareren, bijvoorbeeld hoe je een stofzuiger weer aan de praat krijgt door Miele onderdelen bestellen.

Waarom is een stofzuiger zo belangrijk?

Allereerst is het goed om te bespreken waarom het zo belangrijk is om een steel stofzuiger in huis te hebben. Natuurlijk wil je niet dat je huis stoffig is, omdat het er onverzorgd en vies uit kan zien. Het zou vervelend zijn wanneer je schoonouders een keer komen eten en jij ze aan een vreselijk stoffige tafel moet zetten. Echter is het ook belangrijk om stof te verwijderen uit je huis omdat het schadelijk kan zijn voor sommige mensen, bijvoorbeeld mensen met huisstofmijt. Deze allergie geeft een vervelende reactie op je lichaam en zorgt ervoor dat je vaak moet niezen en snotteren.

Kruimeldief

Om de kleinste kruimels gemakkelijk te kunnen verwijderen is het verstandig om naast je grote stofzuiger ook een kruimeldief aan te schaffen. Zo heb je altijd een apparaat binnen handbereik wat in mum van tijd de belangrijkste viezigheden weer kan verwijderen.

De stofzuiger doet niet

Als de stofzuiger het niet doet, kan dat vele oorzaken hebben. Et is belangrijk om eerst de ‘basics’ te checken – zit de stekker goed in een stopcontact? En als de stekker in een stekkerdoos zit, staat de stekkerdoos dan aan? Zit de stofzak goed bevestigd aan de stofzuiger? En is de klep van de stofzuiger op de juiste manier gesloten? Heb je dit allemaal gecheckt, dan is er misschien toch iets anders aan de hand. white and black device

Garantie

Het zou zo kunnen zijn dat het moment waarop jouw stofzuiger het niet meer doet, nog binnen de garantie valt. In dat geval kun je gewoon het bedrijf benaderen waar je de stofzuiger hebt gekocht en zijn zij ven woordelijk om er weer voor te zorgen dat je een werkend product kunt gebruiken.

Zelf reparaties uitvoeren

Een monteur inschakelen kan heel helpend zijn wanneer je echt niet meer weet wat je met je stofzuiger aan moet, maar dit gaat vaak in de kosten lopen en is zonde wanneer je je stofzuiger met een paar eenvoudige ingrepen ook zelf weer aan de praat zou kunnen krijgen.

(Deels) vernieuwen

In veel gevallen wanneer een apparaat zijn functie niet meer uitoefent, ligt het niet aan een defect van het totale apparaat maar aan een kapot onderdeel. Het is niet heel ingewikkeld om vervolgens uit te zoeken welk onderdeel er precies stuk is, en vervolgens slechts dit onderdeel te vervangen, door Miele stofzuiger onderdelen te bestellen. Zo houd je de kosten van de reparatie laag en heb je wel weer een volledig werkende stofzuiger.