/

Tweedehands Tesla Model 3 duurder dan een nieuwe: hoe dan?

Het is de auto van 2019 geweest, de Tesla Model 3. De goedkoopste Tesla is alleen in december 2019 al 11.000 keer verkocht. Dat de Tesla model 3 goed verkoopt is komt niet als een verrassing. Het is een bloedsnelle, stijlvolle en innovatieve auto die zeer voordelig te leasen is. Deze lage bijtelling is de reden dat er tweedehands Tesla’s te koop staan die duizenden euro’s duurder zijn dan de nieuwprijs.

De Tesla Model 3

Tesla heeft een druk jaar gehad. Er was een enorme vraag met name naar de Model 3 en op die vraag heeft Tesla niet altijd meteen kunnen antwoorden. Een van de redenen dat de goedkoopste Tesla, die toch al snel zo’n 50.000 euro kost, zo gewild is heeft met bijtelling te maken. Wie in 2019 een volledig elektrische auto kocht betaalde vier procent bijtelling. Dit is tot 50.000 euro en alles daarboven komt in aanmerking voor de reguliere 22 procent. De goedkoopste Model 3 valt dus onder die grens en dat heeft verkoop flink geholpen.

Tesla Model 3 interior
Interieur Tesla Model 3 (Afbeelding: Wheelsage/Porlamfer)

De bijtelling

Er is zelfs zoveel vraag dat er mensen een Model 3 aangeschaft hebben in 2019 met het idee om deze meteen te verkopen. De hoop is om zo in korte tijd enkele duizenden euro’s te verdienen. Een Tesla uit 2019 valt namelijk nog onder de 4 procent bijtellingsregeling die nu verdubbeld is. Ook is het plafond van 50.000 euro in 2020 verlaagt naar 45.000.

Het is nog maar de vraag of deze dure Tesla’s ook verkocht worden want er is veel concurrentie. Er staan momenteel ongeveer vijftig Model 3’s uit 2019 te koop. Of het dit jaar weer zo’n succesvol jaar wordt voor Tesla is nog maar de vraag. Veel autofabrikanten komen in 2020 met nieuwe elektrische modellen die het Tesla nog weleens heel moeilijk kunnen gaan maken.

Autovisie