Zo vind je werk in het onderwijs

Je hebt besloten dat werken in het onderwijs helemaal jouw ding is. Of je nu een carrièreswitch maakt of net bent afgestudeerd, de vraag blijft: waar vind je die perfecte baan in het onderwijs? Geen zorgen, want in dit artikel geven we je een paar handige tips om jouw zoektocht naar een nieuwe baan te laten slagen.

Ga aan de slag met netwerken

Netwerken, je hebt er vast wel eens van gehoord, maar de drempel om ermee te beginnen kan hoog lijken. Niet iedereen heeft er evenveel zin in. Het betekent immers dat je met allerlei mensen moet praten die je in eerste instantie niet kent. Toch is het een krachtige manier om een mooie baan te vinden.

Leg contact met mensen binnen en buiten het onderwijsveld. Misschien heeft die oud-studiegenoot wel een gouden tip of kent jouw buurvrouw iemand in het onderwijs die jou verder kan helpen om een baan in het onderwijs te vinden. Laat zien wie je bent en waar je naar op zoek bent, en ga gewoon met veel mensen praten. Je weet nooit wat eruit komt.

Check vacaturewebsites

Met de groeiende tekorten in het onderwijs barsten vacaturewebsites van de onderwijs vacatures. Het grote voordeel van deze sites is dat je in één oogopslag een overzicht hebt van alle beschikbare vacatures in jouw regio. Je vindt er gedetailleerde informatie over de vacatures en een indicatie van het salaris. Zorg ervoor dat je de nieuwe vacatures goed in te gaten houdt. Hoe eerder je reageert op een vacature, hoe groter de kans dat je wordt uitgenodigd op gesprek.

Lees de krant

Het klinkt misschien wat ouderwets, maar de krant kan zeker nog een manier zijn om een nieuwe baan te vinden . Elke dag verschijnen er nieuwe vacatures in de krant en als je in je regio op zoek bent naar werk in het onderwijs, dan is het zeker de moeite waard om af en toe de lokale krant te lezen. Je weet maar nooit welke vacatures onderwijs erin staan.

Loop bij een school naar binnen

De laatste manier om werk te vinden, is door gewoon eens bij een school naar binnen te lopen. Informeer naar mogelijke vacatures en maak een praatje met het personeel. Door persoonlijk langs te gaan, laat je een goede indruk achter. Bovendien worden niet alle vacatures altijd publiekelijk geadverteerd; sommige scholen vullen posities intern in. Door jezelf te introduceren, vergroot je de kans dat je in gedachten wordt gehouden als er een nieuwe vacature ontstaat.

Het vinden van werk in het onderwijs kan soms uitdagend zijn, maar met de juiste aanpak en een beetje doorzettingsvermogen kom je er wel. Veel succes met je zoektocht!