5 Beste F1 Race Simulators van 2020

Na 35 jaar zou de Formule 1 eindelijk terugkeren naar het circuit in Zandvoort. Een beter moment was bijna niet denkbaar, nu Max Verstappen de eer van Nederland meer dan hooghoudt in de autosport. Helaas is de race een jaar uitgesteld en moet 2021 dan toch echt hét jaar gaan worden dat Max zijn eerste race op Nederlandse bodem gaat rijden. De jonge Limburger zorgde er de afgelopen jaren eigenhandig voor dat de Formule 1 weer ongekend populair is geworden in ons land. Droom jij ervan om ook eens te rijden in een Formule 1 auto en je even een echte Verstappen te wanen? Met deze 5 race simulators gaat dat zeker lukken!

F1 Simulator

Waan je even Max Verstappen en stap in deze F1 race simulator die eruit ziet als de échte cockpit van een Formule 1 bolide. Kies voor de Redbull versie, of bijvoorbeeld een Mercedes-AMG seat en ervaar hoe het is om met 300 km/uur over het circuit te vliegen. Deze opstelling wordt ook gebruikt door de echte coureurs om te oefenen!

Ultimate Race Simulator

Een professionele raceseat, stuur en pedalen met daarvoor 3 grote schermen, zodat je ziet wat er om je heen gebeurt, dat is de Ultimate Race Simulator set. De set wordt aangesloten op een Playstation waarop je je favoriete racegame kunt spelen. Maar behalve dat je dus ziet wat er voor je gebeurt, kun je dankzij de drie grote LED-schermen ook haarscherp zien wat er links en rechts van je gebeurt. Racen was nog nooit zo leuk!

Formula E Simulator

Elektrische auto’s zijn niet meer weg te denken van de weg, maar wist je dat er ook een heuse Formula E (van Electric) bestaat? Dit zou wel eens dé racecompetitie van de toekomst kunnen worden en jij kunt nu al ervaren hoe dat is! Deze simulator wordt gebruikt door de coureurs uit de Formula E klasse om te oefenen en is dus de perfecte ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in snelheid én de nieuwste technologieën.

Retro F1 Race Simulator

In de vorige eeuw was Formule 1 ook al populair, met grote namen als Ayrton Senna, Niki Lauda en Michael Schumacher maar ook onze eigen Jos Verstappen. Met deze retro set ga je een stap terug in de tijd en kun je kiezen uit de beste en mooiste racewagens uit de jaren ’70 tot ’00. Dat waren de tijden waarin de wagens nog niet zo gestandaardiseerd waren als nu, en waarbij er met geld extra power gekocht kon worden. Eerlijk, dat was het niet altijd, maar het leverde wel spektakel op!

VR Race Simulator

VR, oftewel Virtual Reality, laat je iets beleven alsof je er echt middenin zit. Met deze simulator en bijbehorende VR-bril krijg jij dus de ultieme race-ervaring en voelt het alsof je midden op het circuit bent. Speel de nieuwste games in een echte raceseat en het waan je voor even op de mooiste circuits ter wereld. Echter wordt het niet, tenzij je de kans krijgt om echt over het circuit te racen natuurlijk!

Met deze F1 racesimulatoren beleef je wat voor de meesten van ons in het echt niet is weggelegd: het racen op een circuit waarbij je het gevoel hebt er echt te zijn. Een beleving die je niet snel zult vergeten, dat beloven we!