6 tips voor het verzorgen van je haar

We kennen het allemaal wel: dof en beschadigd haar! Soms kan het zo vervelend zijn wanneer je je haar niet ziet glanzen of simpelweg aanvoelt als stro. Gelukkig zijn er een paar manieren die je kunt proberen om je haar weer gezond en glanzend te houden. In dit artikel vertellen we je graag wat tips over hoe je je haar kunt verzorgen. Laten we beginnen!

#1 Niet te vaak wassen

Het is belangrijk om te weten dat je haar elke dag wassen er juist voor kan zorgen dat het haar de natuurlijke oliën verliest. Dit kan leiden tot beschadigingen en dof haar. Probeer daarom om je haar ongeveer twee dagen per week te wassen. Op momenten dat je haar een opfrisbeurt kan gebruiken, kies dan voor een droogshampoo van bijvoorbeeld Kevin Murphy

#2 Het gebruik van conditioner 

Kies voor een conditioner van Schwarzkopf voor het hydrateren en voeden van je haar. Dat doe je door een kleine hoeveelheid op je haar te brengen na het wassen. Laat het vervolgens 1-2 minuten zitten voordat je het uitspoelt. Ook kan een conditioner helpen om klitten te verminderen en zo je haar gladder te maken. 

#3 Vermijd hitte

Het gebruik van tools zoals haardrogers en stijltangen kan je haar flink beschadigen door de warmte. Probeer daarom het gebruik van deze tools zo veel mogelijk te vermijden. Wanneer je ze toch wilt gebruiken, kies dan voor het gebruik van een hittebeschermende spray. 

#4 Bescherming tegen de zon

De zomermaanden zijn zo fijn, maar ook schadelijk voor je haar. Draag daarom een hoed of sjaal om je haar te beschermen tegen de warme zonnestralen. Je kunt ook een haarproduct gebruiken met SPF om zo je haar te beschermen tegen de schadelijke UV-straling. 

#5 Eet gezond

Wist je dat een gezond dieet belangrijk is voor de gezondheid van je haar? Zo kunnen omega-3 vetzuren en eiwitten helpen om het haar sterker te maken en haaruitval te voorkomen. Kies voor voedingsstoffen zoals vette vis, noten en eieren om je haar sterk en gezond te maken. 

#6 Knip je haar

Last but not least is regelmatig naar de kapper gaan belangrijk om gespleten haarpunten te verwijderen. Zo zorg je ervoor dat je haar gezond blijft en er verzorgd uitziet. Het beste is om elke 6-8 weken je haar van een knipbeurt te voorzien. 

Het verzorgen van je haar hoeft niet veel tijd en energie te kosten. Met deze simpele stappen kun je je haar binnen no-time gezond en glanzend houden. Denk aan  hydratatie, bescherming tegen de hitte en schadelijke UV-stralen. En vergeet ook niet om je haar van binnenuit te voeden door gezonde voeding. We wensen je prachtig en gezond haar toe!