Alles uit je zorgverzekering met deze tips

In Nederland zijn we goed verzekerd. Zeker wanneer we misschien ziek worden. We kunnen naar een huisarts, ziekenhuis of een andere specialist. Toch hangt er wel een prijskaartje aan ons zorgsysteem. Dat betalen we door middel van onze zorgverzekering. Wil jij alles uit je zorgverzekering kunnen halen? Lees alles over een zorgverzekering vergelijken en meer!

Uiteraard is het bij een zorgverzekering zo dat je liever niet te veel zorg nodig wilt hebben. Want wie zorg nodig heeft, heeft iets onder de leden. Het systeem in Nederland is zo ontwikkeld dat je altijd zelf je eigen zorgverzekering kunt uitkiezen. Dat kan je bijvoorbeeld doen via een zorgvergelijker. Op deze manier kan je dus een zorgverzekering uitzoeken die goed bij je past.

Wie gezond is en weinig zorg nodig heeft, dekt de kosten in dat opzicht voor mensen die het wél nodig hebben. Hierdoor zorgen we collectief voor een sterke zorg die voor iedereen toegankelijk is. Kies daarom altijd voor zorgverzekering vergelijken. Want op deze manier weet je zeker dat jij een zorgverzekering hebt die bij je past. En je kunt nog meer doen om alles uit je zorgverzekering te halen.

Tip! Wil jij een nieuwe zorgverzekering en gebruik je hiervoor een vergelijker? Kijk dan verder dan de pagina van de zorgverzekering. Vaak delen gebruikers ook hun mening over deze zorgverzekering. En een zorgverzekeraar kan zeggen dat ‘ie goed is, maar het is vaak juist de mensen die iets afnemen bij de verzekeringen die je een eerlijk verhaal kunnen vertellen hierover.  Wil je hier meer over weten? Bekijk dan deze video!

Weet wat je nodig hebt

Natuurlijk kunnen we vooraf nooit weten hoe het leven loopt. En daarom weet je van tevoren ook nooit welke zorg je nodig gaat hebben. Daarom is het verstandig om altijd jouw zorggebruik in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan welke medicijnen je gebruikt. Maar ook als je het fijn vindt om regelmatig naar fysiotherapie te gaan of wanneer je graag wat extra’s wilt doen bij de tandarts. Je brengt dus altijd eerst jouw zorggebruik helemaal in kaart. Vanuit hier kun je goed zorgverzekeringen gaan vergelijken, zoals we net zeiden.

Welke extra services vind je prettig

Sommige zorgverzekeringen hebben mooi extra’s. Zo krijg je bijvoorbeeld een gratis bril of een andere vorm van gratis handigheden. Denk bijvoorbeeld aan een handige applicatie, gratis ongevallenverzekering of een huidscan. Ook zie je dus vaak kortingen op brillen of andere hulpmiddelen bij bepaalde zorgverzekeringen. Gebruik jij dit? Dan is het prettig om dit dus te kiezen. Alle kleine beetjes helpen tenslotte.

Claim vergoedingen

Wat vaak gebeurt is dat mensen facturen of bonnen hebben liggen die nog gedeclareerd kunnen worden. Er zijn zorgverzekeringen die dit heel makkelijk oppakken via een applicatie. Je kan er dan dus voor kiezen om deze facturen en bonnen in te scannen. Veel mensen vergeten dit, waardoor er vaak nog veel vergoeding op hun liggen te wachten. Wij raden je dan ook altijd aan om deze dingen direct op te pakken zodra het kan. Heb je een bonnetje voor medicijnen? Direct uploaden in de applicatie van jouw zorgverzekering. En dit geldt ook voor facturen die bijvoorbeeld binnenkomen.