Bedrijfsbus leasen? Hier moet je op letten

Wanneer het tijd is voor een nieuwe bedrijfsbus, dan is het belangrijk dat je je hier eens goed in verdiept. Je hebt namelijk de keuze om de bedrijfsbus te kopen, maar je kunt er ook eentje leasen. Het leasen van een bedrijfsbus is voor veel ondernemers een geschikte keuze, vooral wanneer je kiest voor financial lease. Hieronder wordt alles uitgelegd over het leasen van een bedrijfsbus.

Stap 1: Kies de bedrijfsbus die bij jou past

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor soort bus je wil leasen. Wil je graag denken aan de toekomst en rijden in een elektrische bedrijfsbus? Dan zitten daar natuurlijk redelijk veel voordelen aan verbonden. Zo hoef je geen wegenbelasting te betalen tot 2024. Vanaf 2025 wel weer, maar dan een stuk minder dan een auto op benzine of diesel. Verder heb je nog meer voordelen, zo krijg je ook een lagere bijtelling wat dus erg voordelig is. Ook hoef je je een stuk minder zorgen te maken over de onderhoudskosten, een elektrische auto heeft namelijk een stuk minder onderhoud nodig dan een andere auto. Een elektrische auto lease je dus in verhouding een stuk voordeliger dan een bedrijfsbus op brandstof.

Stap 2: Het leasen van een bedrijfsbus

We noemden net al even dat een bedrijfsbus leasen een interessante optie is voor ondernemers. Met een geleasde bus heb je namelijk een stuk meer voordelen, vooral als we het hebben over financial lease. Zo hoef je maar een bedrag per maand te betalen en kun je zorgeloos de weg op. Verder heb je het voordeel dat je na je leasecontract de auto mag houden. Je bent dus wel verantwoordelijk voor het onderhoud en de verzekering van de auto, maar je kunt wel blijven rondrijden in een representatieve auto. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Renault Master lease, je leaset dan een mooie grote bus waarmee je veel kilometers kunt maken voor je bedrijf. Want dat is ook weer een groot voordeel van financial lease: je zit niet gebonden aan het aantal kilometers.

Stap 3: Profiteren van fiscale voordelen

Wanneer je een auto zakelijk gaat leasen op basis van financial lease, kun je profiteren van een aantal fiscale voordelen. Je hebt namelijk te maken met een aantal kosten die je fiscaal kunt aftrekken. Zo heb je de renteaftrek, investeringsaftrek en de afschrijvingskosten van de auto. En wanneer je een elektrische auto gaat leasen profiteer je ook nog eens van lagere bijtelling. Een bedrijfsbus leasen is dus niet zo’n gek idee.