Beste Dab+ Radio 2020

Heb jij nog steeds een ‘oude’ radio in huis? Inclusief casettespeler? Lucky you, want grote kans dat je die over een jaar of tien als antiek aan de man kunt brengen. De AM of FM radio’s lijken steeds meer écht tot het verleden te behoren, sinds de komst van Digital Audio Broadcasting, oftewel DAB (ook wel bekend als DAB+).

DAB+ voor dummies

Geen zorgen als je nog nooit van DAB+ hebt gehoord. Het is een vrij nieuwe term en veel mensen, zeker de mensen die niet zo in de wereld van gadgets en techniek zitten, hebben geen idee wat het precies inhoudt. Zoals we al even noemden, komt DAB+ van Digital Audio Broadcasting. Hiermee kun je naar een digitaal radiosingaal luisteren.

Overstappen naar DAB+

België was een pionier wat betreft het totaal overstappen naar DAB+, de belgen deden dit al in 2018. Noorwegen was één van de eerste landen wat totaal overstapte naar DAB+ radio. Als het goed volgt Zwitserland in 2020. Kenners denken dat rond 2023 het tijd is voor Nederland om ook totaal over te gaan op digitale radio. Maar er zijn al veel Nederlanders die een speciaal radiotoestel aanschaffen om zo DAB+ te kunnen luisteren.

De beste DAB+ radio’s van 2019

Welke DAB+ radio het meest geschikt voor jou is, hangt volledig af van jouw prioriteiten en jouw smaak. Je kunt gaan voor een alles-in-1 radio, waar je naast DAB+ ook FM, Spotify en Bluetooth kunt ontvangen, maar ook voor een vrij ‘simpele’ radio met een mooi  design. Een keuze maken is dus best lastig.

Wij hebben de drie best verkochte DAB+ radio’s voor je verzameld.

 

Denver DAB-18

Deze radio heeft een retro look en is draagbaar. Hij kan bluetooth ontvangen en heeft een zachte prijs: hij kost je slechts 49,99,-. Doe je het niet voor de muziek, dan kun je hem altijd nog als accessoire in je woonkamer zetten. Geloof ons: hij past perfect in elke huiskamer die een beetje vintage look of feel kan gebruiken. Ook kun je een MP3 speler aansluiten, dankzij de Aux-ingang die zich aan de achterkant bevindt.

 

JBL Tuner

De JBL Tuner is één van de allerpopulairste DAB+ radio’s die momenteel op de markt zijn. Het heeft het typische JBL design, en heeft eigenlijk alles wat je verwacht van ee npraktische radio. Hij kan bluetooth ontvangen en dankzij de ingebouwde accu kun je wel tot 8 uur lang van je muziek genieten. Daarnaast is hij makkelijk mee te nemen in je tas, zodat je hem op het strand, in het park of waar je ook zou willen, kunt luistere. Prijs: 79,- euro.

 

Sony XDR-S61D

Ook De XDR-S61D DAB+ radio van Sony is een heel populair model onder de radio’s. Een leuk pluspunt aan deze radio in vergelijking met andere DAB+ radio’s: op deze radio zit een sleep-functie, waardoor de radio zichzelf vanzelf uitschakelt rondom een bepaald tijdstip. Ook zit er een wake-up functie op, waardoor je hem ook perfect kunt gebruiken als wekker. Mega handig, want door je wekker een eindje van je bed te zetten ontzeg je jezelf direct van snoozen. Je moet immers fysiek opstaan om hem uit te zetten.