Beste PS4 Games Nieuw in 2020

De geruchten gaan al even: de Playstation 5 zal waarschijnlijk voor eind 2020 gelanceerd gaan worden. Maar tot die tijd komen er nog hele toffe spellen uit die je al op je PS4 kunt gaan spelen (en straks meeneemt naar de nieuwe PS5). Welke spellen moet je écht in de gaten houden komend jaar? Oftewel, welke zijn het waard nog een PS4 voor te kopen als je die nog niet hebt?

5. Watch Dogs Legion

Watch Dogs Legion wordt het derde spel in de Watch Dogs serie van Ubisoft en komt uit op 6 maart 2020. Het spel speelt zich af in Londen, wanneer het nieuwe regime de UK overgenomen heeft. De gameplay gaat wel iets anders worden dan bij de voorgaande spellen: als speler ga je karakters rekruteren om lid te worden van DedSec. Afhankelijk van je missie word je één van deze karakters.

4. Doom Eternal

De eerste versie van Doom kwam al in 1993 uit en kreeg in 2016 een flinke remake om op de nieuwste generatie spelcomputers gespeeld te kunnen worden. De First Person Shooter speelt zich af in de toekomst en in Doom Eternal lijkt het erop dat, na Doom 2016, de aarde overspoeld wordt met demonen. Als Doom Slayer is het jouw taak om deze zwermen van demonen uit te roeien en de mensheid te redden. Vanaf 20 maart kun je je uitleven op de demonen.

3. Final Fantasy VII Remake

Waarom iets nieuws maken als je ook iets ouds in een nieuw jasje kunt steken? Ook Final Fantasy, dat talloze edities kent, krijgt een remake. Serie VII (7) komt op 3 maart met een facelift. Dit spel is favoriet onder spelers, die om de remake hebben gevraagd. In Final Fantasy VII Remake kruip je in de huid van Cloud Strife, huurling die samen met een groep andere karakters de strijd aangaat met het corrupte megaconcern Shinra. Dankzij een aantal aanpassingen moet de game weer helemaal van nu worden.

2. Cyberpunk 2077

Het eerste echte nieuwe spel in het lijstje is Cyberpunk 2077. Het is geen onderdeel van een bestaande serie of een remake, maar echt een origineel nieuw spel. Het speelt in de toekomst waar hebzucht en criminaliteit de wereld hebben overgenomen. Verder is er nog niet al te veel bekend van de RPG die op 16 april het levenslicht moet zien. Wel lijkt het erop dat je als speler zelf invloed hebt op het spelverloop. Zo kun je kiezen hoe je een missie gaat volbrengen, en daarmee kun je dus een ander einde krijgen dan een speler die een andere keuze maakt. Dat maakt dat spelers nu al uitkijken naar deze nieuwe game!

1. The Last of Us Part 2

Wederom een vervolg op een eerdere game, ditmaal op The Last of Us, een immens populaire game die in 2014 al uitkwam op de PS4 (en een jaar eerder op de PS3). In het eerste deel speel je een man in een post-apocalyptische wereld waar mensen uitgeroeid worden door zombie-achtige figuren, ontstaan door een virus. Part 2 gaat verder waar het eerste deel eindigt: je speelt nu Ellie. Zij leeft in een community waar de nadruk meer ligt op de overlevende mensen in plaats van de geïnfecteerde wezens. Ellie verloor haar geliefde door toedoen van een soort cultgroepering en in alle woede besluit ze de groep aan te gaan vallen. Het spel belooft een spannende reis voor de spelers te gaan worden en komt ergens in 2020 op de markt (de precieze datum is helaas nog niet bekend).

2020 lijkt met recht weer een spannend jaar voor Playstation spelers te worden, met mooie titels die uit moeten komen en als klap op de vuurpijl de nieuwe PS5!