Beste Soundbars voor muziek in 2023

Het nieuwe jaar staat alweer om de hoek. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Misschien heb jij wel het voornemen om meer bezig te zijn met muziek of dat je meer muziek wilt luisteren. Muziek luisteren wordt nog fijner met een goede soundbar waar je goed muziek mee kunt afspelen. Daarom hebben wij voor jou de beste soundbars voor in 2023 op een rijtje gezet.

Sonos Beam White

Deze krachtige en mooie soundbar wil jij in huis hebben wanneer jij jouw woning zo hebt ingericht dat je allerlei mooie witte en zwarte meubels hebt. Want deze past daar dan geweldig in thuis. Dit heeft alles te maken met het design. Maar dat is natuurlijk niet alles. Deze soundbar is voorzien van een Google Assistent. Zo hoef je nooit meer een afstandsbediening vast te hebben om je lievelingsmuziek af te spelen. Met touch kan je ook gemakkelijk deze soundbar bedienen. Hij is dus van alle gemakken voorzien.

Wat we niet mogen vergeten is dat deze soundbar een geweldige geluidskwaliteit heeft. Je wordt helemaal weggeblazen met de Sonos Beam White. Zo zal hij je het gevoel geven dat je in een concertzaal zit en omgeven wordt door muziek. Dit komt door het surroundsyteem. Je kan er ook een woofer bij krijgen om het helemaal af te maken. Wij vinden dit misschien wel de beste van dit moment.

Denon DHT-S216

Deze soundbar van Denon is ook in 2022 verkrijgbaar. Deze soundbar is een all-in-one bar die je aan de wand kunt monteren. Het bevat twee subwoofers, een dolby digital-decodering en DTS Virtual:X. Dit laatste werkt als een soort ‘upmixer’ waarmee de surround sound met hoogte kanalen gesimuleerd wordt vanuit elke stereo. Voor extra geluid kan de soundbar worden uitgebreid met een extra externe actieve subwoofer dankzij de subwooferuitgang.

De soundbar kun je instellen in drie verschillende modi; film, muziek en nachtmodus. Zo kun je het geluid afstemmen op elke gelegenheid. Door de bluetooth verbinding in de soundbar kun je makkelijk je smartphone of tablet koppelen en zo jouw favoriete muziek of podcasts luisteren.

Sony HT-MT500

Bij deze soundbar van Sony zit een draadloze subwoofer bij. Ideaal want dan kun je overal in de ruimte met een goede subwoofer luisteren. Door de speciale DSEE HX-software worden geluidsbronnen opgeschaald waardoor het luisteren van muziek of het kijken van films een echte beleving wordt. Je kunt de soundbar verbinden met USB, NFC of bluetooth. Daarnaast zit er ook een Chromecast ingebouwd waardoor je van heel veel audio apps muziek of podcasts kunt afspelen. Zet jij je Spotify op pauze? Dan gaat de soundbar ook op pauze.

Je kunt andere Sony Multiroom speakers erop aansluiten waardoor je thuis dat echte cinema surround effect krijgt. Met een audio van hoge resolutie wordt het geluid verfijnd naar studiokwaliteit. Alsof de artiest echt voor je staat! De soundbar is makkelijk te plaatsen en mooi slank. Het enige nadeel is dat er geen HDMI-kabel wordt meegeleverd. Maar als dat het enige nadeel is…

Yamaha YSP-2700

Het merk Yamaha is ook van alle markten thuis! Het heeft motoren, keyboards en gitaren. En dus ook soundbars! De speakers van het Japanse merk zijn bekend om de goede geluidskwaliteit en de redelijke prijs. De soundbar bevat de software van Dolby Digital waardoor je een surround effect krijgt. Dus ook met muziek luisteren! Hoe gaaf is dat! Je kunt de soundbar bedienen via je smartphone en er zit ook bluetooth op. Daarnaast zit er ook een afstandsbediening bij. Met de draadloze subwoofer kun je overal in je kamer genieten van de muziek.

JBL Bar 5.1

Deze soundbar heeft wel iets extra’s dat de andere niet hebben. Naast de draadloze subwoofer heeft het ook twee afneembare speakers. Wanneer je geen gebruik wilt maken van het surround effect, plaats je de speakers weer rustig aan de box. Zo is het weer een geheel. Op deze manier kun je makkelijk overschakelen van film of televisie kijken naar muziek luisteren. Het enige nadeel is dat het geen wifi heeft waardoor je het niet met elke app kunt connecten. Als je een smart TV hebt is dit weer opgelost, want de soundbar kun je aansluiten aan je tv en de tv weer vervolgens aan je telefoon.

Samsung HW-Q70T

Wanneer het digitaal is kan je vaak maar één ding zeggen en dat is dat Samsung een vinger in de pap heeft. Dat zien we ook met deze soundbar. Deze soundbar van Samsung heeft een diepe bass en een super strak design. De Samsung HW-Q70T heeft een ingebouwde subwoofer en dat hebben zeker niet alle soundbars. Deze soundbar speelt zowel stevige rockmuziek als prachtige klassieke stukken feilloos af. Je kan ook je favoriete nummer erin zetten, door op de soundbar te tikken zal hij deze automatisch afspelen.

LG DSL4

Je wil een soundbar die liever niet te veel opvalt in de woonkamer. Maar hij moet wel een mooi geluid produceren. Dan is de LG DSL4 misschien wel iets voor jou. Deze heeft een optische kabel die standaard wordt meegeleverd. Hierdoor heb je een soundbar die minder opvalt. Over het geluid valt niet te twisten, want met deze soundbar weet je zeker dat je topkwaliteit in huis haalt.