Beste Thrillers Boeken 2019/2020

Het einde van 2019 is in zicht en dat betekent dat kerst weer voor de deur staat. Een mooi cadeau onder de kerstboom vindt iedereen leuk om te krijgen, maar wat moet je vragen of geven? Een goed boek is altijd een goed idee. Houd je van thrillers, vraag dan één van deze toppers!

Verlichting – Stephen King

Stephen King gaat al heel wat jaren mee als schrijver van spannende, soms ietwat bovennatuurlijke en ongeloofwaardige  verhalen. Hiervan zijn er verschillende verfilmd. In Verlichting valt de hoofdpersoon Scott Carey af, maar wordt hij niet dunner. Uiteindelijk weegt hij niets meer en alles wat hij aanraakt wordt gewichtloos. Lijkt ongeloofwaardig, is het ook, maar toch word je in dit verhaal helemaal meegezogen, omdat de rest wél geloofwaardig is.

Verlichting kwam al in maart 2019 uit, in oktober kwam van de hand van Stephen King Het Instituut uit, ook zeker de moeite waard. King wordt niet voor niets de koning van het spannende genre genoemd.

Slachtoffer 2117 – Jussi Adler-Olsen

Deze Deense schrijver werd bekend met boeken over de Joods-Amerikaanse komiek Groucho Marx maar is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdig en veelgelezen schrijver. Slachtoffer 2117 is het achtste deel in de serie Q, over afdeling Q. Assad is al 10 jaar een drijvende kracht van deze afdeling maar staat op het rand van instorten door verschillende gebeurtenissen. Tegelijkertijd begint het aftellen voor een gebeurtenis die Europa op zijn grondvesten zal doen schudden, overlijdt er een collega en moeten er mensenlevens gered worden. Het zijn genoeg ingrediënten om je 480 pagina’s lang in de greep te houden.

Zij die moeten sterven – David Lagercrantz

Stieg Larsson schreef de eerste drie delen van de Millennium-reeks, een serie boeken over journalist Mikael Blomkvist en hacker Lisbeth Salander, die een bijzondere relatie hebben. Na de dood van Larsson heeft de familie gevraagd aan Lagercrantz om de manuscripten voor nieuwe delen verder uit te werken. De meest recente is Zij die moeten sterven, deel 6 in de serie. Lisbeth ga na al die jaren eindelijk écht de strijd aan met haar criminele zus, terwijl het telefoonnummer van Mikael wordt gevonden bij het lichaam van een onbekende man. Laat het maar aan Lagercrantz over om deze twee verhaallijnen met elkaar te verweven. De personages zijn over de tijd gegroeid en het verhaal eindigt spectaculair. Deel 6 is namelijk ook de laatste van de serie.

Blauwe maan – Lee Child

Blauwe maan is maar liefst deel 24 in de serie over Jack Reacher van Lee Child. Een aantal van de boeken zijn verfilmd met Tom Cruise in de hoofdrol en Amazon heeft aangekondigd dat er een serie op Amazon Prime komt met deze held in de hoofdrol. Reacher is een voormalig militair agent die nu burgers die hem nodig hebben, bijstaat. In Blauwe maan is dit een ouder echtpaar en dat leidt tot een confrontatie met de gevaarlijkste tegenstanders die hij tot nu toe tegenkwam.

Kom je spelen? – M.J. Arlidge

M.J. Arlidge hebben we de afgelopen jaren leren kennen als schrijver van de spannende serie over politievrouw Helen Grace. Deze serie is razend populair. Zijn nieuwste thriller is net zo spannend als de voorgangers maar is een opzichzelfstaand verhaal met nieuwe, onbekende personages.

Kassie wordt opgepakt voor winkeldiefstal en de 15-jarige gedraagt zich vreemd. Forensisch psycholoog Adam Brandt, met een zwangere vrouw thuis, wordt ingeroepen om hulp bij de zaak. Dingen lopen niet zoals ze zouden moeten lopen en Kassie lijkt een link te hebben met enkele moordzaken. Is ze schuldig of is er iets anders aan de hand? Tegen beter weten in zet Brandt alles op het spel om achter de waarheid te komen.

Met deze boeken ga jij een spannend 2020 tegemoet, dat is zeker!