Dé beste tips voor het kopen van een barbecue

Wanneer de temperaturen oplopen is er natuurlijk niets lekkerder dan een goede BBQ met vrienden. Nu is het alleen wel zo dat lang niet iedereen een BBQ in de tuin heeft staan. Mocht je altijd weer van de zomermaanden willen genieten dan raden wij je echt aan om toch een professionele barbecue aan te schaffen. Maar waar let je dan op bij het doen van je aankoop? Om hier antwoord op te krijgen is het handig om snel verder te lezen. In dit artikel hebben we namelijk dé tips voor het kopen van een BBQ voor jou op een rijtje gezet!

Denk na over de soort barbecue

De eerste stap die je moet maken is nadenken over de vraag of je kiest voor gas of voor kolen. Een BBQ op gas werkt aan de hand van propaangas. Omdat je geen houtskool hoeft op te warmen, kun je super snel beginnen met het bakken. Met gasbarbecues is het mogelijk om eenvoudig de warmte te regelen, dit maakt het mogelijk om het eten gelijkmatig te bereiden. Door het gebruik van gas zijn ze wel weer duurder in gebruik dan houtskool modellen. Bij de barbecues op kolen maak je gebruik van houtskoolbriketten en normale houtskool in plaats van gas, dit maakt ze veel goedkoper dan gasbarbecues. Het duurt vaak wel even voordat ze zijn opgewarmd en je kunt de hitte niet regelen als ze eenmaal klaar is. Desondanks houden veel mensen van de ervaring en de geur van koken op houtskool, niet voor niets dat het zo populair is.

Sta stil bij de speciale functies

Het is ook verstandig om stil te staan bij de functies en accessoires die je bij je aankoop krijgt. Zo is het erg handig om te beschikken over een BBQ met grillplaten. Deze zijn vaak gemaakt van gietijzer of roestvrij staal en maken het mogelijk het vlees ergens op te leggen. Gietijzer heeft over het algemeen een betere warmtegeleiding maar roestvrij staal is gemakkelijker schoon en roestvrij te houden. Ook is een BBQ met een deksel erg makkelijk. Hiermee kan je de temperatuur namelijk beter regelen. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld langzaam kip te garen.

Ook een goede barbecue aanschaffen?

We hopen dat je dankzij deze tips en tricks beter weet waar je op moet letten bij het kopen van een goede barbecue voor bij jou thuis. Zoals je wel hebt kunnen zien is de prijs echt niet alles als het gaat om deze aankoop. Door goed te shoppen en door de tijd te nemen is het ook voor jou mogelijk om een mooi model in huis te halen, zonder dat je hier gelijk de hoofdprijs voor betaald. Voor je het weet heb ook jij een prachtige BBQ in de tuin waar je altijd weer van kunt genieten tijdens de zwoele avonden in de zomer en lente!