De zorgpremie berekenen: welke aanvullende verzekeringen zijn mogelijk?

Wil je jouw nieuwe zorgpremie berekenen, doordat je veranderingen aan moet brengen in jouw huidige zorgverzekering? Ieder jaar heb je de gelegenheid om aanvullende verzekeringen toe te voegen aan de huidige dekking. Of je wilt juist een aantal aanvullende opties weghalen, zodat je weer budget overhoudt voor een andere dekking. Het is niet altijd eenvoudig om een goede keuze te maken en daarbij de maandpremie duidelijk te hebben. Want welke aanvullende verzekeringen zijn er eigenlijk mogelijk? En wat betekenen deze verzekeringen precies voor jouw huidige maandpremie? Onderstaande informatie zorgt dat je precies weet wat er mogelijk is en hoeveel budget je hiervoor vrij moet maken.

Alternatieve geneeswijzen en fysiotherapie toevoegen

Een van de eerste aanvullende mogelijkheden voor jouw zorgverzekering is het toevoegen van alternatieve geneeswijzen. Hoewel mensen denken dat bijvoorbeeld acupunctuur hieronder valt, zijn ook chiropractie en osteopathie in deze geneeswijzen meegenomen. Met deze dekking kan je voorkomen dat jouw klachten steeds meer verergeren en je na verloop van tijd niet meer kan genieten van dagelijkse activiteiten. Vergeet hierbij ook niet naar fysiotherapie te kijken. Dit is weer een andere dekking en kan helpen na bijvoorbeeld een blessure. Met sommige aanvullende verzekeringen is het mogelijk om onbeperkt fysiotherapie te krijgen, zodat je jouw spieren weer naar behoren kunt krijgen. Vooral als je traint voor een marathon of een sportcompetitie kan het aan te raden zijn om een uitgebreider pakket toe te voegen, zodat je overal op voorbereid bent.

De tandartsverzekering toevoegen voor een mooie glimlach

Een tandartsverzekering online afsluiten behoort ook tot de mogelijkheden voor de aanvullende verzekeringen bij jouw zorgpremie. De gemiddelde tandartskosten zijn niet al te hoog, zolang je het uitsluitend bij de basiscontrole kan houden. Mocht je gaatjes hebben of er moeten andere behandelingen uitgevoerd worden, dan lopen de kosten al snel hoog op. Een wortelbehandeling kan enkele honderden euro’s kosten. Het zijn bedragen die je niet gelijk beschikbaar hebt voor jouw gebit, maar wel noodzakelijk zijn. Juist daarom kan het toevoegen van een tandartsverzekering de beste keuze zijn. Je bent beschermd tegen de onverwachte kosten en hoeft geen keuze meer te maken tussen jouw uitstraling en de financiën die je beschikbaar hebt. Ondanks een klein bedrag per maand extra met jouw maandpremie geeft het een wereld van verschil.

Geestelijke gezondheidszorg voor lage bedragen

Heb je te maken met veel stress op het werk? Met een groot aantal deadlines en andere verplichtingen kan het soms lastig zijn om de koelte te bewaren. Hoe meer stress je krijgt, hoe meer lichamelijke kosten erbij komen kijken. Of nog erger: je hebt een burn-out en komt thuis te zitten. Een van de aanvullende opties die mogelijk zijn naast jouw basisverzekering is geestelijke gezondheidszorg. Na het zien van de afschriften merk je pas echt hoeveel je hebt bespaard door deze aanvullende optie toe te voegen. De duizenden euro’s om jouw geestelijke gesteldheid te verbeteren zijn teruggebracht naar slechts een aantal euro’s per maand. Met goede hulp kun je de stress weer de baas.