/

Dit zijn de populairste SUV’s van 2019

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Dan is een SUV misschien wel het beste idee ooit. Deze auto’s worden steeds populairder. En logisch, want als je erin rijdt dan ben je direct verkocht. Deze auto heeft vermogen, een flinke instaphoogte en natuurlijk laadruimte. Deze sportieve auto brengt je niet alleen van A naar B, het maakt je hele leven een stukje leuker. Waarom? En weten welke SUV bij jou past? Wij vertellen het je in deze blog!

Misschien komt om eerst even uit te leggen waar SUV nu precies voor staat. SUV betekent Sports Utility Vehicle. Ook wel bekend als de terreinwagen. Maar deze grove en ruige auto vierwielaandrijving doet het ook ontzettend leuk in de stad. We kennen in Nederland tenslotte niet echt meer ruige natuur. Maar Amerika, waar deze auto ook ontzettend populair is, wel. Daarnaast is deze auto groot. Vaak heb je een gigantische kofferbak tot je beschikking met ontzettend veel laadruimte. Die ruimte kan verschillen tussen de 700 liter en de 1700 liter.

En heb jij een groot gezin? Dan ben jij niet de eerste die kiest voor een SUV. Sommige hebben zelfs 7 zitplaatsen. Niet gek hé!

Verschillende soorten modellen SUV’s

Maar, zoals met veel auto’s, kunnen we niet alle SUV’s over één kam scheren. Er zijn namelijk verschillende soorten modellen op de markt. Zo heb je terreinwagens, denk aan een Jeep of een Landrover, maar er zijn ook crossovers. Bijvoorbeeld een Audi A6 of een Volkswagen Passat Alltrack. Je kunt kiezen uit een fullsize, midsize of een mini SUV. Dit zijn bijvoorbeeld de Audi Q7, de Audi Q5 en de Audi A6. En dan hebben we ook nog de luxury SUV, voor als je echt wil shinen in je auto. Kijk dan naar een Porsche Cayenne, Range Rover Sport of een BMW X5. Hoeft het voor jou allemaal niet zo gek, maar wil je wel een SUV? Kijk dan naar de compacte SUV’s. Zoals een Volkswagen Tiguan of een Nissan Quashqai.

Nu de verschillende soorten modellen duidelijk zijn, willen we je graag meenemen naar de meest populaire modellen van 2019. We hebben een top 5 voor je gemaakt en we beginnen bij nummer 5!
5.     Volvo XC60
4.     Nissan Qashqai
3.     Ford Kuga
2.     Volkswagen Touareg
1.     Audi Q5

Waar moet je opletten?

Welke punten zijn voor jou belangrijk in je nieuwe SUV? Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten, zoals de bagageruimte, het vermogen, het gewicht en het brandstofverbruik. Als laatst vind je wellicht ook de prijs belangrijk. De prijzen voor SUV’s liggen flink uit elkaar. Zo betaal je € 23,500,- voor een Opel Mokka en € 53,935,- voor een Audi Q5. (Dit zijn vanaf prijzen.)

We kunnen je natuurlijk nog heel veel vertellen over de auto’s. Maar wil je nu echt ervaren hoe een SUV jouw leven nét even wat leuker kan maken? Maak dan een afspraak bij een SUV-dealer bij jou in de buurt voor een proefrit. Verdiep je zeker in meerdere auto’s, want er zijn heel veel verschillende opties. Wij raden je dan ook zeker aan om meerdere ritjes in te plannen. Naast dat het praktisch is, is dat natuurlijk ook gewoon erg gaaf om te doen.