Drie manieren om tot financiële vrijheid te komen

Financiële vrijheid: dat willen we allemaal wel. Maar om het daadwerkelijk te bereiken, moet je stappen zetten. Je moet serieus aan de slag willen om je doelen te behalen. We geven je 3 praktische tips om je minder zorgen te hoeven maken over geld.

Minder uitgeven dan er binnenkomt

Wanneer we denken aan goed geld verdienen, denken we al meteen aan luxe en het geld uitgeven. Dat is een foute mindset. Op die manier bereik je namelijk nooit financiële vrijheid. Het gaat erom wat je niet uitgeeft. Het lijkt een inkoppertje, maar minder uitgeven dan er binnenkomt is voor veel mensen het aller lastigst. Je kan natuurlijk van een leuke bonus een paar keer uit eten gaan, maar wat als je het geld opzij zet voor de toekomst? Wat als je het geld gebruikt voor bijvoorbeeld investeringen, zodat je je doelstellingen haalt?

Investeren in beleggen en crypto

Investeren betekent dat je je geld voor je laat werken. Het is heel belangrijk dat je al vroeg begint met investeren. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met beleggen bij Amdax. Het is wel goed om je te bedenken dat je bij beleggingen je geld ook kwijt kunt raken. Investeer daarom alleen geld dat je ‘extra’ of ‘over’ hebt. Over beleggingen kun je aardig wat rente vangen, en sommige beleggingen kun je ook aftrekken als bedrijfskosten. Op die manier verdien je een zakcentje bij.

Een tijdje geleden was crypto absoluut waar je je bezig mee moest houden. Nu is de hype voorbij en blijven alleen de diehards over. De mensen die een visie hebben en die liever nadenken over de lange termijn dan de korte termijn. Wees daar één van en probeer te beleggen in crypto. Op een gegeven moment staan de munten weer op een hoogtepunt en kun je ze voor een goede prijs verkopen.

Creëer een sidestream aan inkomen

Van alleen investeren en besparen word je niet rijk. Je hebt een constante stroom aan inkomen nodig. Wanneer je op zoek bent naar financiële vrijheid, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk verschillende inkomsten hebt. Haal dus niet al je inkomsten uit investeringen en uit één bedrijfsactiviteit, maar uit meerdere. Zo kun je bijvoorbeeld naast bijvoorbeeld affiliate marketing ook aan de slag gaan met vastgoed, met dropshipping of met elk businessplan dat je maar in je hoofd hebt. De gemiddelde miljonair schijnt zo’n 9 inkomstenbronnen te hebben.

Het is handig als je tenminste één vaste inkomstenstroom hebt. Dat kan bijvoorbeeld salaris in loondienst zijn, terwijl je daarnaast ook passief inkomen probeert te verdienen met eigen websites, thuisbatterij of met werk als zzp’er. Zet de verschillende inkomsten apart, zodat je er niet luxe door gaat leven. Want wat je niet uitgeeft, houd je over. Alleen met die mindset kun je financiële vrijheid bereiken.