Dure auto verzekeren

Van nul naar 100 in 3 seconden? Dat lukt je vaak niet met een tweedehands boodschappenwagentje. Nee, als jij wilt shinen op de weg. Als jij wilt winnen bij het optrekken bij het stoplicht. Als jij trots wilt zijn op jouw auto. Dan zit je vaak al in het dure segment te kijken. En een dure auto betekent ook een goede verzekering. In deze blog lees je alles over het verzekeren van jouw dure auto.

 

Wat is een dure auto? 

Een dure auto is natuurlijk enerzijds afhankelijk van jouw budget en anderzijds zitten sommige auto’s nu eenmaal in het duurdere segment. Bugatti La Voiture Noire, Rolls-Royce Sweptail of een Lamborghini Sian. Maar ook als jij gaat voor een BMW iXi-model of een Mercedes Benz-EQ. Een mooie en dure auto aanschaffen is leuk, maar het is ook belangrijk dat je direct kijkt naar een autoverzekering afsluiten.

Dure auto all risk verzekeren

Allereerst is het goed om te weten dat je een dure auto niet altijd even gemakkelijk kunt verzekeren. Dat komt omdat een duurdere auto exclusief is. Hoe exclusiever een auto is, hoe groter de kans is dat er iets mee gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan diefstal. Hierdoor ligt er meer risico bij de verzekeraar. Uiteraard moet je jouw dure auto wel verzekeren, alleen is het iets beter zoeken.

 

Met een dure auto ben je vaak ook een stuk meer voorzichtig, maar dat kan je niet altijd zeggen van andere mensen in het verkeer. Daarom is het verstandig om je dure auto all risk te verzekeren. Dit houdt in dat je kiest voor de meest uitgebreide autoverzekering. Je bent op deze manier goed verzekerd tegen verschillende vormen van schade en diefstal. Het wordt dan ook wel een volledig cascoverzekering genoemd.

Nieuwwaarderegeling exclusieve auto

Tegenwoordig is er een nieuwe en aantrekkelijke regeling: de nieuwwaarderegeling. Dit houdt in dat je als eerste eigenaar van een auto deze verzekering kunt afsluiten. Gebeurt er iets met de auto, denk bijvoorbeeld aan total loss rijden of als ‘ie wordt gestolen, dan krijg je het bedrag van de auto uitgekeerd waarvan je een nieuwe auto kunt kopen. Dit wordt ook wel de cataloguswaarde genoemd. Ook hierbij geldt weer dat niet elke verzekering hiermee akkoord gaat als het gaat om nieuwe en dure auto’s. Controleer daarom goed de polisvoorwaarden van de verzekering die je wilt afsluiten.

Autoverzekering dure auto vergelijken

We zeiden het net al eventjes, maar niet elke verzekering verzekert een dure auto. En als we het hebben over een dure auto, dan zit je vaak al op een paar ton. Daarom is je autoverzekering vergelijken altijd heel verstandig. Tegenwoordig kan je dat online doen. Op deze manier kun jij belangrijke aspecten tegenover elkaar zetten. Bijvoorbeeld de nieuwwaarderegeling van de verzekeringen, zodat je direct ziet welke autoverzekeringen dure auto’s goed verzekeren.

Ben jij op zoek naar een dure auto? Neem eens een kijkje bij de duurste automerken en laat je inspireren!