Een puincontainer huren

Als je binnenkort gaat verbouwen dan zal je rekening moeten houden met een grote hoeveelheid puinafval. Er zal namelijk onder andere veel beton, metselwerk, stenen en grind vrijkomen. Ook klinkers, natuursteen en kalkzandsteen kan bij deze puin terecht komen. Hoe kun je dit puin afvoeren? Ga je alles zelf wegbrengen of ga je een puincontainer huren?

Een puincontainer huren

Je kunt tegenwoordig een puincontainer ontzettend snel huren. Je kunt ze vaak de volgende dag al laten leveren. Daar komt het eerste voordeel van een puincontainer huren al om de hoek kijken. Wil je puin afvoeren? Dan hoef je deze container niet zelf op te halen. Hij wordt afgeleverd en op een plek gezet waar hij 4 tot 8 weken mag blijven staan. Een ander voordeel van een puincontainer huren is dat je het puin niet zelf hoeft af te voeren. Je hoeft dus niet telkens heen en weer te rijden naar de gemeentelijke stort. Je kunt de puincontainer gewoon blijven vullen totdat hij vol is. Geen onhandige ritjes tussen de verbouwing door dus. Je kunt van tevoren inschatten hoeveel puin de hele verbouwing zal veroorzaken. Je kunt dan een container huren die groot genoeg is om echt al het puin te verzamelen. Schat dit dus in van tevoren en huur liever een container die net iets te groot is in plaats van net iets te klein. Zo hoef het puin afvoeren maar een keer te gebruiken.

Puincontainer laten ophalen

Ben je klaar met je verbouwing dan wordt je puincontainer weer opgehaald. Je hoeft het puin afvoeren dus niet zelf te doen. Dit is het grootste voordeel aan een puincontainer huren. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de prijs van het verwerken van het puin. Alles zit in de prijs inbegrepen. Je bent dus ook een boel zorgen kwijt door het gewoon door iemand anders te laten regelen. Ben je klaar voor de afgesproken tijd van de huur van je container? Dan is dit vaak geen probleem. Je kunt hem gewoon laten ophalen op het moment dat je klaar bent.

Hoeveel kost het

De kosten van een puinafval container verschillen per grootte en verhuur tijd. Hoe groter de container hoe duurder hij is. Hoe langer je de container huurt hoe duurder hij is. Je kunt een puincontainer huren van 3 m3 tot 9m3 en bij de grootste optie kun je hem ook nog eens vaak gesloten huren. De prijzen liggen tussen de 135 en 260 euro. Je kunt de container dan vaak 8 weken houden. Wil je hem langer huren? Dan kan het duurder worden. Je betaalt ook voor puin dat boven de rand uitsteekt. Steekt het te ver uit? Dan wordt de container niet opgehaald. Een kleinere maat bestellen kan je dus duur komen te staan.