Elektrisch rijden wordt steeds aantrekkelijker

Het aantal elektrische voertuigen in Nederland neemt gestaag toe. Vooral in de afgelopen twee jaar is dit aantal explosief toegenomen. Dat kan ook bijna niet anders, want door de huidige omstandigheden is elektrisch rijden aantrekkelijker geworden dan ooit tevoren. 

Denk alleen maar aan de brandstofprijzen. Deze zijn momenteel dusdanig hoog, dat het op dit moment veel voordeliger is om elektrisch te rijden. Hoewel ze in aanschaf nog steeds wat duurder zijn dan benzineauto's, haal je dit verschil er dus op de lange termijn zeker uit. Bovendien zijn we steeds duurzamer gaan leven. Hierdoor zal de gemiddelde consument dit ook meenemen in zijn of haar beslissing bij het kopen van een nieuwe auto. Er zijn nog genoeg andere redenen waarom elektrisch rijden tegenwoordig zo populair is. 

Steeds meer laadpalen 

De overheid doet er alles aan om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. Tegelijkertijd beseffen zij ook dat de voorzieningen voor elektrische voertuigen dan ook beter moeten zijn. Dit betekent dat ze in de komende jaren extra willen investeren in het plaatsen van laadpalen. En dat terwijl Nederland al koploper is in de voorzieningen met betrekking tot elektrische voertuigen. Niet gek voor zo’n klein land. Doordat het aantal laadpalen in ons land steeds verder toeneemt, wordt de overstap naar een elektrisch voertuig natuurlijk ook minder groot. Met een laadpaal op elke hoek is er altijd wel een plekje waar je terecht kunt. Zo hoef je nooit met een lege accu te komen staan. 

Ga je op pad met een elektrische auto? En heb je geen idee waar je laadpalen in de buurt kunt vinden? Installeer dan de GRID EV app. Hiermee ontdek je eenvoudig de dichtstbijzijnde laadpalen en zie je ook andere belangrijke informatie. Zo kun je tarieven vergelijken en zie je ook direct of een laadpaal nog beschikbaar is. Handig! 

Minder belasting betalen 

Veel mensen laten zich nog weerhouden van de aanschaf van een elektrische auto doordat de aanschafprijs hoger ligt dan bij een benzineauto. Dat is echter niet helemaal terecht. Want hoewel de aanschafprijs inderdaad wat hoger ligt, zal je op de lange termijn goedkoper uit zijn. Op de eerste plaats omdat je geen peperdure benzine hoeft te tanken, maar ook doordat er weinig belasting wordt betaald. Zo wordt er bij de aanschaf al geen BPM berekend, omdat er geen sprake is van CO2-uitstoot. Daarnaast worden elektrische voertuigen vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. 

Wist je dat een elektrische auto ook nog eens minder onderhoud nodig heeft? Dit komt doordat de auto minder bewegende onderdelen heeft. Hierdoor zal de levensduur langer zijn en zullen de materialen dus minder snel vervangen hoeven te worden. Dit levert uiteraard ook een flinke kostenbesparing op de lange termijn op. 

Steentje bijdragen aan het milieu 

Hoe goed is elektrisch rijden voor het milieu? De meningen hierover zijn verdeeld. Het klopt dat de auto geen CO2 uitstoot, maar het productieproces is niet altijd even milieuvriendelijk. Daarnaast verbruik je elektriciteit. Toch blijkt uit diverse onderzoeken dat je met de aanschaf van een elektrische auto wel degelijk het milieu helpt. Zeker wanneer je veel op de weg te vinden bent. De CO2 die dan bespaard wordt, weegt volledig op tegen de uitstoot gedurende het productieproces. Onder de streep is een elektrische auto dus nog altijd een zeer duurzame keuze.