Geef stoppen met roken nog één kans met deze tips 

Ben jij iemand die al tientallen pogingen heeft gedaan om te stoppen? Die nu uiteindelijk maar de handdoek in de ring heeft gegooid? Dan is het hoog tijd om weer alle goede wil van de wereld te verzamelen en opnieuw een poging te wagen. Geloof ons, iedereen kan stoppen met roken! Maar dan moet je wel weten hóe je dit moet aanpakken. En dat is waar het vaak misgaat. Mensen weten niet wat ze kunnen verwachten en gooien die eerste dagen al de handdoek in de ring. 

De beste manier om te stoppen is door simpelweg nooit meer een sigaret op te steken. Dat klinkt gemakkelijk, maar is het uiteraard niet. Gelukkig zijn er wel enkele manieren waarop je het voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk kunt maken. In dit artikel geven we enkele tips. 

E-sigaret 

Een E-sigaret is meestal geen oplossing voor de lange termijn. Toch kan een goede e sigaret van mr-joy.be wel bijdragen aan een snelle doorstart om te stoppen met roken. Het fijne van een e-sigaret is dat je hiermee de handeling van het roken nabootst en nog altijd nicotine binnenkrijgt. Toch is een e-sigaret een stuk minder schadelijk. Zowel voor jezelf als de mensen om je heen. Dit is dan ook een goede tussenstap voor het definitieve stoppen. 

Wil je e-liquids online kopen? Doe dit dan wel bij een betrouwbare zaak om de gezondheid te waarborgen. 

Zoek een stopmaatje 

Het is veel gemakkelijker te stoppen als je iemand hebt waar je je ervaringen mee kunt delen. Je elkaar kunt motiveren en helpen op moeilijke momenten. Een stopmaatje is niet altijd even gemakkelijk te vinden. Misschien heb je de mazzel dat je samen met je partner of een goede vriend(in) kunt stoppen, maar misschien is er wel niemand in je omgeving die ook rookt. Gelukkig zijn er online ook meerdere community ‘s te vinden van mensen die willen stoppen met roken. Hier kun je je wellicht aansluiten om zo aanspraak te vinden. Samen stoppen is veel gemakkelijker dan alleen.

Stel een startdatum vast 

“Nee, morgen stop ik echt!” Eenmaal morgen wil je toch nog die laatste paar sigaretten oproken. Zonde om ze zo weg te gooien, toch? Als je echter telkens uitwegen blijft zoeken, dan is de kans groot dat er uiteindelijk niets gaat gebeuren. Stel daarom direct een startdatum vast en hou je hier ook aan. Het maakt hierbij niet uit of er nog sigaretten in huis liggen of niet. Op dat moment wordt alles weggegooid. Inclusief asbakken en aanstekers. Je gehele huis en tuin wordt één rookvrije zone. Heb je vrienden of familie die wel roken? Zorg er dan voor dat zij in elk geval niet in jouw buurt een sigaret opsteken. Die eerste weken zijn al moeilijk genoeg. 

Vraag om professionele hulp 

Je hoeft het niet alleen te doen. Wees je hiervan bewust. In de basisverzekering zitten hulpmiddelen voor stoppen met roken inbegrepen. Als het je niet op eigen kracht lukt, is het dan ook helemaal geen schande om professionele hulp in te schakelen.