Geen zin in een uitgebreide kerst? Dit zijn de alternatieven?

Het is zo langzamerhand weer tijd voor feestoutfits, jingle bells en het jaarlijkse kerstdiner. Zie je dat allemaal niet zo zitten dit jaar, dat kan. We geven je de beste alternatieve opties.

1. Spa in de tuin

Als het buiten naar en guur is, wat is er dan lekkerder dan warm binnen zitten, een lekker bad nemen, of zelfs nog beter: een spa dag! Nou zijn de meeste centra dicht op eerste kerstdag, dus waarom doe je dit niet gewoon lekker in je eigen tuin? Een hottub, twee mooie, grote, witte handdoeken als cadeau onder de boom en je bent ready to go! Het is zo langzamerhand ook helemaal niet gek meer om een self-spa te hebben of te creëren. Ook de wellnessmarkt speelt daarop in en heeft een soort mobile service opgezet. Zo huur je wat je wil hebben voor een dag of een weekend en op die manier geniet je lekker thuis van een ultiem verwenmomentje. Je kan lekker in een hottub zitten, een klein in elkaar getimmerd saunaatje huren of zet een zwemspa in je tuin voor een dag. Dat is nog een lekker relaxed kerst vieren!

2. Spelletjeskerst

In plaats van beide dagen bij alle familie langs te gaan en het verplichte nummertje te doen, kan je ook gewoon lekker met je gezin (of met je partner/vrienden/wie er maar tijd heeft) een heuse spelletjesmarathon organiseren. Iedereen neemt zijn favoriete spel mee en jullie gaan lekker de hele dag spelletjes spelen. Haal wat lekkere snacks, genoeg drank om de avond door te komen en eet lekker een simpel kerstdiner waar iedereen blij van wordt. Geen verplichtingen, geen gezeur van de familie en geen stress over de kerstkalkoen. Jou rest alleen nog te kiezen tussen de schoen en de auto van Monopoly.

Doen jullie nou elke kerst al altijd allemaal spelletjes en wil je nou daar juist heel graag vanaf zien te komen, kan je jouw kerst natuurlijk ook omgooien. Doe in plaats van bordspelletjes eens iets anders. Levend Stratego bijvoorbeeld. Ga een potje voetballen of ouderwets blikspuiten. Helemaal geen zin in spelletjes? Ook prima. Jullie kunnen ook lekker Netflixen, foute kerstfilms kijken of het huis opnieuw schilderen. Het is jouw feestje.

3. Kamperen in een Nutchel Cabin

Voor wie echt graag even één met de natuur wil zijn, kan een weekendje weg boeken in een Nutchel Cabin. Te midden van het bos en de enige buren die je hebt zijn de dieren die daar leven. Misschien is dat wel precies wat je nodig hebt deze kerst. Lekker even helemaal weg. Het idee is een beetje een back to basic, maar dan wel met wat glamour. Het is namelijk niet een tent die je zelf moet opzetten. Je kan lekker in een verwarmd huisje aankomen en lekker warm douchen. Je zit in dit gebied helemaal lekker alleen, perfect voor degenen die even weg willen van al die kerstmisheisa.

4. Doe alles net wat anders

Websites zoals houtenkerstboom.com zetten een nieuwe trend met hun alternatieve kerstbomen van hout. Koop dit jaar geen traditionele Nordmann spar, maar ga eens voor wat anders en zet een mooie houten kerstboom in je woonkamer. Versier die boom dit jaar niet met de kerstballen die je elk jaar gebruikt, maar wees creatief en maak bijvoorbeeld zelf je kerstversiering. Je hebt nog nooit zo’n unieke kerstboom gehad!

Lekker eten!

Blijf je wel gewoon lekker thuis met kerst en komt de hele familie over om lekker bij jou te eten, serveer dan ook echt lekker eten! Dit hoeft niet per se een kerstspecial te zijn. Je kan dit ook op een leuke alternatieve manier doen en daar zijn genoeg opties voor te vinden.

Winterbarbecue

Wat dacht je van een winterbarbecue? Wij als Nederlanders zijn er natuurlijk gek op in de zomer, maar waarom kan dat niet gewoon lekker met kerst? Versier de achtertuin gezellig met lichtjes, huur een lekkere warme heater voor een dagje, zet dekens en warme chocomel of gluhwein klaar en verhit die ijzeren grillplaat! Als iedereen genoeg warme kleren aandoet en gezellig tegen elkaar aan kruipt is er niks te klagen! Heerlijk zo’n barbecue.

Tapasavond

Je kan natuurlijk ook een warme zomeravond creëren tijdens kerst en de Spaanse keuken op tafel zetten. Wat is er nou lekkerder dan heerlijk genieten van een tafel vol met lekkere kleine hapjes? Koop wat lekkere ham, kaasjes, veel vis smaakt er ook altijd lekker bij, patatas bravas en natuurlijk olijven. Je kan zelfs een schaal met pinchos maken, de kleine lekkernij uit het noorden van Spanje. Voeg nog wat wijn toe of maak er sangría bij, net alsof je echt in Spanje zit.

5. Op vakantie

Het laatste redmiddel is misschien nog wel de beste optie. Heb je gewoon echt geen zin in kerst? Pak dan je koffer in en smeer hem naar een lekker warm land! Kerst vieren aan zee met een cocktail in je hand, dat klinkt goed toch? Er zijn veel verschillende bestemmingen die je vakantie tot een echte topvakantie kunnen maken. Je kan ver weg vliegen, maar ook iets dichtbij opzoeken met de auto. Weg is weg en dat is wel zo lekker.

Een paar van de beste opties kunnen we wel prijsgeven. Want over dat strand gesproken, kerst in Australië is wel heel erg gezellig! Mensen Barbecueën op straat en langs het strand, want het is daar natuurlijk vol op zomer. Of ga bijvoorbeeld naar Noorwegen, daar heb je gegarandeerd een witte kerst! Je kan daar leuke winterse excursies maken en het Noorderlicht zien. Dat is nog een kerst om niet te vergeten.