Hoe tover je de tuin om in een wellness resort?

modern cottage with green backyard
Photo by Max Rahubovskiy on Pexels.com

Kijk je uit het keukenraam en zie je wel een mooie tuin, maar wil je er meer uit halen? Dan zou je je tuin kunnen veranderen in jouw eigen privé wellness resort. Nu denk je misschien dat je daar enorm handig voor moet zijn en er een bouwkundig diploma voor op zak moet hebben, maar dat valt reuze mee. Met de onderstaande tips kan iedere man zijn tuin omtoveren tot een wellness resort.

Maak een zonneterras

De eenvoudigste stap in het omtoveren van je tuin tot wellness resort is het maken van een zonneterras. Een zonneterras is een beschutte plek waar je uit de wind kunt genieten van de zon. Doordat je uit de wind zit kun je al vroeg in het jaar buiten zitten en een kleurtje opdoen terwijl de rest van Nederland er nog bleekjes uitziet. Hoe pak je het maken van een zonneterras aan? Het belangrijkste van een zonneterras is het plaatsen van windschermen. Dat kan in de vorm van een schutting, bijvoorbeeld door een stijlvolle schutting van hout te plaatsen waar je plantenbakken aan kunt hangen, of door een muurtje te metselen die je kunt laten begroeien met planten. Zorg dat je in ieder geval de wind uit het noorden en zuidwesten blokkeert met je windscherm, want dat zijn de meest voorkomende winden in Nederland. Nu nog wat comfortabele ligstoelen en je zonneterras is klaar voor gebruik. 

Plaats een buitenverblijf

In een buitenverblijf kun je heerlijk loungen als het net te koud is om echt buiten te zitten. Je kunt er een boek lezen, genieten van een borrel of met je gezin spelletjes spelen. In een buitenverblijf kun je bijvoorbeeld ook een open haard of een houtkachel installeren zodat je ook in de herfst of de winter kunt genieten van een relax moment. En het mooie van een buitenverblijf is dat je het niet helemaal zelf hoeft te bouwen. Je kunt namelijk kant- en-klare buitenverblijven bestellen, die als je dat wilt ter plekke worden gemonteerd. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is er wat comfortabele meubels in plaatsen en je koning te rijk voelen in je eigen tuin. 

Bouw een buitenkeuken

Er is iets magisch aan buiten koken. Al het eten lijkt zoveel lekkerder te zijn als het in de buitenlucht is bereid. Een barbecue is leuk, maar bij een wellness gevoel hoort een echte buitenkeuken. Het maken van een buitenkeuken is helemaal niet zo moeilijk. Je bouwt een buitenkeuken in mediterrane stijl snel en makkelijk met betonblokken. Betonblokken zijn eenvoudig te stapelen tot een handige keuken, en kunnen met T-profielen bij elkaar worden gehouden. Als je constructie voor je keuken klaar is kun je hem afwerken met afwerklaag van beton. Vergeet de wateraansluiting, de kraan en de afvoer niet en een plek om de gasfles te plaatsen. Het werkblad en de wasbak kun je eventueel nog betegelen zodat het makkelijker schoon te houden is. Met een buitenkeuken van betonblokken in mediterrane stijl sluit je een dag in je eigen wellness resort af met een heerlijke maaltijd in de buitenlucht.