Je grofvuil kwijt in Alphen aan den Rijn

Woon je in Alphen aan den Rijn? Dan zijn er genoeg mogelijkheden om afval kwijt te komen. Zo dus ook je grofvuil. Je hebt misschien nog grofvuil staan van een verhuizing of je hebt nieuwe producten aangeschaft waardoor je een deel grofvuil kwijt moet? Hoe kom je je grofvuil Alphen aan den Rijn kwijt?

Een grofvuilcontainer huren

Wil je grofvuil in Alphen aan den Rijn kwijt? Dan kun je een grofvuilcontainer huren. Hoe werkt dit vraag je je af? Nou dit is heel simpel. Er zijn veel bedrijven die afvalcontainers verhuren. Als je zo’n container wilt huren dan kun je die vaak de dag erna al laten leveren. Dat is een mooi voordeel hieraan, de container wordt bij je thuisgebracht en wordt vervolgens ook weer opgehaald als hij vol is. Een container kun je in verschillende groottes huren. Je kunt een kleine container van 3m3 huren, een middelgrote container van 6m3 en een grote container van 9m3. Deze grote container van 9m3 kun je ook nog eens gesloten kopen. De prijzen van deze containers liggen tussen de 240 en 500 euro.

Welke container heb je nodig?

Hoe groot de container is die je nodig hebt hangt af van de hoeveelheid grofvuil die jij hebt. Moet jij je hele inboedel kwijt inclusief wat puin dat overbleef tijdens het verbouwen? Dan zal je niet genoeg hebben aan 3m3. Hoef jij enkel wat meubels of tegels en sanitair kwijt, dan kan dit wel in een kleine container. Je kunt kiezen voor een gesloten container als deze een langere tijd buiten staat en je niet wilt dat anderen hun afval erin dumpen. Het is natuurlijk ook handig voor als het veel regent.

Wat mag er in een grofvuilcontainer

In een grofvuilcontainer kun je meubels en tuinmeubels kwijt. Ook raambekleding mag er in.  Sanitair, tegels en puin kunnen ook in de grofvuilcontainer waardoor deze ook geschikt is voor een badkamer verbouwing. Zelfs een fiets mag in een grofvuilcontainer. Je zou denken dat er alles in mag, maar toch zijn er een paar uitzonderingen. Zo mogen koelkasten en vriezers niet in deze container. Ook elektronische apparaten kun je hierin niet kwijt. Een matras mag er ook niet in. Rubberproducten zoals autobanden en dakleer mogen er ook niet in. Wil je iets van dit soort spullen kwijt? Zoek dan een andere manier om deze materialen los weg te brengen of huur een ander soort container. Het meeste verbouw en verhuis afval kun je gelukkig wel kwijt hierin.