/

Meest Duurzame auto’s van 2019/2020

De Tweede Kamer heeft het voorstel er doorheen gekregen: vanaf maart 2020 wordt de maximumsnelheid op de Nederlandse wegen tussen bepaalde tijden 100 km per uur. Deze regel wordt ingevoerd zodat er minder CO2-uitstoot op de Nederlandse wegen is. Tuurlijk kun je als weggebruiker nog minder CO2 uitstoten. Wil jij alsnog de duurzaamste op de weg zijn? Dan kun je een duurzame auto kopen. Wij hebben de duurzaamste auto’s van 2019 en 2020 op een rijtje gezet.

Toyota Prius PHV Plug-in hybrid

Het Japanse automerk doet het al jaren goed in de elektrische auto’s. Zo ook met deze auto. Hij is niet goedkoop want je kunt hem kopen vanaf €38.995,- maar dan heb je wel wat! Deze auto heeft zonnepanelen op het dak die de auto tijdens het rijden en het parkeren kan opladen. Ideaal want dat betekent dat je nooit afhankelijk bent van oplaadpunten in de stad en kun je altijd elektrisch wegrijden.

Volkswagen ID.3

Deze auto is pas in 2020 beschikbaar in Nederland. De ID.3 komt met meerdere modellen en het topmodel heeft een maximale actieradius van 550 kilometer. Naast dat de auto elektrisch rijdt en dus geen CO2 uitstoot, is de auto CO2-neutraal geproduceerd. Daarnaast worden de koplampen worden automatisch gereguleerd. Geen geklier meer met wisselen van en naar groot licht. Deze Volkswagen kan de koplampen aanpassen aan de situatie. Hiermee weet je zeker dat je goed zit op de weg!

Audi E-tron

Ook Audi is lekker bezig op de elektrische automarkt. De Audi E-tron rijdt volledig elektrisch. De batterij is bij een high-power oplaadpunt binnen 30 minuten al voor 80% opgeladen. Met een 100% volle batterij heb je een actieradius van 411 kilometer. Wanneer je deze auto koopt, maak je ook gebruik van Audi E-care; een servicepakket van Audi zodat je overal zorgeloos elektrisch kunt rijden.

Tesla

Het grote merk zet hele mooie auto’s op de markt. Naast dat ze elektrisch zijn, zien ze er ook nog eens heel sportief uit. Dit zijn ze ook van binnen! Model 3 van Tesla kan al in 3,4 seconden van stilstand naar een snelheid van 100 kilometer per uur rijden. Daarnaast is de extreem goede software van Tesla in de auto geïntegreerd. Er zijn twee onafhankelijke motoren die digitaal de koppeling maakt met de voor- en achterwielen. Deze reageren in slechts 10 milliseconden op elkaar in veranderende omstandigheden. Daarnaast zitten er super sensoren in die een aanrijding kunnen voorkomen.

Sharing is caring

Het is misschien geen eigen auto, maar wel een hele duurzame manier van autorijden. Een deelauto. Tegenwoordig zijn er steeds meer organisaties met een deelauto op de markt. De grote bekende namen zijn wel Greenwheels en Snappcar. Sommige deelauto’s rijden zelfs op stroom! Dat maakt het extra duurzaam. Wanneer je geen eigen auto hebt, zul je ook veel minder vaak de auto pakken omdat de drempel wat hoger ligt. Hierdoor zul jij ook minder rijden. Daarnaast bespaar je ook nog eens geld! Doordat het niet jouw auto is, betaal je ook geen maandelijkse wegenbelasting. Zeker als je weet dat je weinig rijdt, zijn maandelijkse kosten zonde natuurlijk!