Met deze tips heb je in no-time een uniek kantoor

Waarschijnlijk besteed je veel tijd op kantoor. Of dat nou óp kantoor of in je home office is, een unieke werkplek is wel zo fijn en kan bijdragen aan een verhoging van je productiviteit. Helaas zijn we door de komst van het coronavirus allemaal een stuk meer gedwongen om thuis te zitten en is de kans dus groot dat je werkt vanuit huis. Om je kantoor dan, thuis of buitenshuis, zo aantrekkelijk mogelijk te ouden, kun je hem met behulp van onze tips gemakkelijk een make-over geven. Benieuwd hoe? We zetten de beste tips op een rijtje.

Deurbord

Wil je een echt professionele uitstraling hebben, dan moet je eigenlijk vóórdat je het kantoor betreedt al weten waar je precies naartoe gaat. Een deurbord kan helpen om de uitstraling van je kantoor zo te verfijnen dat hij direct al een stuk professioneler oogt. Een deurbordje is vaak een metalen plaat met daarop een tekst geschreven, zoals ‘board room’. Hij is gemakkelijk te bevestigen en beschikbaar met veel verschillende teksten, zodat hij bruikbaar is door het hele kantoor heen.

Mix van stijlen

Veel mensen denken bij een kantoor vaak aan dezelfde inrichting, die in de meeste gevallen best een beetje saai te noemen is. Houten tafels, grijze kasten, een zwarte bureaulamp etcetera. Wie zegt dat zo’n ‘saaie’ werkplek bevorderlijk is voor de productiviteit? Onderzoekers zeggen dat mensen het meest productief zijn wanneer ze werken met lichte kleuren, zoals lichtblauw. Ook is het zeker mogelijk om meerdere kleuren te combineren op kantoor. Denk bijvoorbeeld eens aan een groen of oranje bureau, in plaats van standaard hout of wit.

macbook pro beside white ceramic mug on table

Bloemen toevoegen

Het hebben staan van bloemen op kantoor blijkt ook zeer positief te werken op de productiviteit. Bloemen staan kleurrijk en vrolijk in een interieur, maar zorgen dankzij de werking van fotosynthese ook nog eens voor wat extra zuurstof, wat je wel kunt gebruiken op een harde werkdag.  Tegenwoordig hoef je niet meer bang te zijn dat je de bloemen niet kunt verzorgen, want steeds meer wordt het een trend om gebruik te maken van droogbloemen. Deze hoef je geen water te geven en blijven maandenlang mooi.