Op zoek naar het ideale kapsel

Het is altijd wat lastiger om interessante kapsels voor mannen te vinden. Vaak wordt dan vooral gekeken naar de haardracht van bekende mensen die op dat moment flink in de aandacht staan. Denk bijvoorbeeld aan bekende Nederlanders zoals Lil’ Kleine. Daarnaast zijn er natuurlijk ook altijd stijlen die door de branche naar voren worden gebracht. Op die manier kan je dus ook aan iets unieks komen. Dat is ook wel een interessante optie. Om zelf eens een frisse look te vinden, is het leuk om eens wat opties te bespreken die je kunt kiezen.

Passend bij jouw stijl
In de eerste plaats is het belangrijk om op zoek te gaan naar je eigen stijl. Het is mogelijk om bij elke stroming wel goede kapsels te vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan de meer klassieke kapsels. Ook zijn er kapsels die juist passen bij de moderne man. Sommige van deze haardrachten kan je ook al terugzien in de video’s die vloggers en bekende Nederlanders op dit moment uitbrengen. Dat is altijd een goede bron van inspiratie. Er zijn echter ook allerlei goede bronnen voor de mannen kapsels van 2020. Die kan je dus ook regelmatig bekijken.

Lang haar is nog altijd hip
Het langere haar is nog altijd hip. Al is het wel zo dat er tegenwoordig voor een andere manier van dragen wordt gekozen. Zo is het bijvoorbeeld leuk om voor de manbun te gaan. Het dragen van het haar bij elkaar gebonden zie je op allerlei manieren terugkomen. Het is ook goed om te zien dat dit bij verschillende soorten stijlen past. Zowel als je meer gekleed bent, als wanneer je meer een vrijbuiter bent, kan je dit kapsel goed hebben. Wel is het belangrijk om je haar dan optimaal te verzorgen als man.

Werken met een fade
Ook werken met een fade is heel populair. Dit wordt ook wel de fade cut genoemd. Dit is een stap verder na de opgeschoren koppen met grote bossen haar bovenop zoals je dat uit de tijden van Peaky Blinders kent. Het oog voor detail is nu een flink stuk groter geworden. De fade cut is echter geen nieuw kapsel. Het bestaat al vele jaren. Het is een manier om er scherp uit te zien, maar toch wel een flinke bos haar te houden. Dit is namelijk vaak een lastige combinatie als het om andere kapsels gaat.

Opgeschoren is nog altijd goed
Ook als je gewoon van opgeschoren haar houdt zit je dit jaar nog altijd goed. Het simpele kapsel op deze wijze is nog altijd gewoon goed te dragen. Er zijn dan de nodige mogelijkheden in deze trend. De kapsels die je de afgelopen jaren al zag, kan je jezelf nog altijd aanmeten. Wel kan je ook kijken hoe de hippe mannen meer detail in hun kapsels aanbrengen momenteel. Daar kan jij dan ook in meegaan en er fris en modern uit gaan zien. Dit is ook wat je het liefst zou moeten willen als man.

Hulp van de kapper
Omdat je gewoon naar de kapper kunt gaan om een goed kapsel te laten aanmeten, heb je ook altijd de beschikking over een goed klankbord. Je kunt samen eens bekijken wat er precies goed zal staan bij jou. Ongeacht of dit nu één van de hiervoor genoemde stromingen is, of één van de andere trends die je langzaam ziet opkomen. De kapper kan je de nodige ideeën geven en je adviseren. Laat de kenners je helpen om tot goede ideeën te komen. Zo zie je er altijd strak en fris uit. Zo voel je je beter.