Tuinwerk is nog nooit zo eenvoudig geweest met de juiste kettingzaag

Als je privé of professioneel bezig bent met het knippen en snoeien van bomen, takken of twijgen, kun je op de Stihl kettingzagen vertrouwen om bomen om te zagen die te hoog en te oud zijn om gesnoeid en verjongd te worden. Het gebruik van de juiste kettingzaag kan je werk gemakkelijker en sneller maken. Het is namelijk zo dat het kappen van bomen pas stopt als de boom gekapt kan worden. Daarna moet je nog bedenken hoe je de takken en twijgen makkelijker verwerkbaar maakt. Met een stihl kettingzaag zaag je niet alleen bomen om maar zaag je ook takken in kleine stukjes, bijvoorbeeld ter grootte van brandhout dat direct hergebruikt kan worden.

Kiezen welke kettingzaag voor je geschikt is

Er zijn verschillende soorten kettingzagen die je naar behoefte kunt gebruiken. Ben je op zoek naar hoogwaardige en slimme kettingzaag producten, dan koop je ze bij Detuinmachineshop. Er zijn drie soorten kettingzagen waaruit je kunt kiezen en deze kettingzagen onderscheiden zich door hun aandrijving. De verschillende soorten zijn kettingzagen op benzine, elektrische kettingzagen en kettingzagen die op batterijvoeding werken. Als je professioneel bomen zaagt of je hebt zwaarder werk, dan is een benzine kettingzaag daar perfect voor omdat hij sterk en duurzaam is en non-stop kan werken. Wat betreft het zagen van bomen voor persoonlijk gebruik, bijvoorbeeld voor het opruimen van bomen in je tuin, is een elektrische of batterij-aangedreven kettingzaag meer geschikt.

De verschillen

Zoals eerder vermeld, zijn er drie soorten kettingzagen, namelijk benzine-, elektrische en accu-kettingzagen, die worden onderscheiden op basis van hun aandrijf bron. Maar afgezien daarvan onderscheidt elke kettingzaag zich door zijn flexibiliteit en duurzaamheid. Elektrische kettingzagen hebben snoeren en die kunnen lastig zijn. Kettingzagen op batterijen zijn handiger, omdat je door de afwezigheid van draden vrijer kunt bewegen. Deze machine is ook slanker, lichter, stiller en gemakkelijker te bedienen met een druk op de knop. De krachtbestendigheid en gebruiksduur zijn echter korter dan bij een benzine kettingzaag die non-stop kan worden gebruikt.