Verschillende soorten raamdecoratie

In de wereld van de raamdecoratie zijn er eindeloze keuzes, een gigantisch aanbod en verschillende soorten/variaties. In deze blog gaat het over gordijnen en jaloezieën. Deze twee soorten raambekleding zijn ook goed met elkaar te combineren. Hierdoor kun je genieten van nog meer voordelen en eigenschappen.

Drie verschillende gordijnen

Gordijnen komen in iedere ruimte van pas, ze zijn erg veelzijdig en beschikbaar in drie verschillende transparanties. Hierdoor zijn er altijd aansluitende gordijnen die je wensen en behoeftes vervullen. Verduisterende gordijnen komen veel voor in de slaapkamer, ze kunnen een ruimte volledig verduisteren waardoor je kunt genieten van een donkere kamer. Gordijnen verduisterend hebben daarnaast ook een isolerende functie. Dankzij de dikke stof zorgt deze voor een isolerende werking wat weer resulteert in de tempratuur in huis.

Inbetween gordijnen bestaan uit een lichtdoorlatende transparantie. Dit is de perfecte combinatie tussen privacy en lichtinval. Inbetween gordijnen laten namelijk wel genoeg licht door. Hierdoor is een ruimte altijd voorzien van genoeg natuurlijklichtinval. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, daarom zijn deze gordijnen zo populair voor je privacy.

De derde transparantie zijn vitrage gordijnen, je kijkt door deze stof heen waardoor ze niet ideaal zijn voor je privacy. Wel laten ze veel licht door wat zorgt voor een lichte ruimte. Heb je een mooi uitzicht en blijf je hier graag van genieten? Dan zijn vitrage gordijnen de juiste keuze!

Sfeer creëren met jaloezieën

Jaloezieën bestaan uit horizontalen lamellen die je eenvoudig kunt kantelen. Hierdoor kun je ze makkelijk bedienen en zelf bepalen hoe veel lichtinval je wilt hebben in huis. Jaloezieën zijn tijdloze raamdecoratie dus zullen niet snel vervelen, ze hebben een speelse uitstraling wat veel diversiteit in een woning brengt. Jaloezieën zijn beschikbaar van hout, aluminium en pvc. Houten jaloezieën worden gemaakt van lindenhout of bamboe, hierdoor hebben ze een goede kwaliteit en worden geleverd met een net afgewerkt profiel. Bamboe jaloezieën geven een natuurlijke, moderne en rustgevende stijl aan een woning.

Aluminium jaloezieën hebben een luxe, strakke en stoere uitstraling. Deze jaloezieën zijn ideaal voor het tegenhouden van fel licht. Daarnaast zijn ze ook nog eens vochtbestendig waardoor aluminium jaloezieën tot hun recht komen in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken.

De laatste variant jaloezieën bestaan uit pvc, door hier een houtnerf aan toe te laten voegen creëer je een pvc jaloezie met de uitstraling van hout. Net zoals de jaloezieën van aluminium zijn deze van pvc ook vochtbestendig. Pvc jaloezieën zijn wat goedkoper dan de andere jaloezieën wat natuurlijk ook een voordeel is.