Vijf tips om fit te blijven!

Het is belangrijk om fit te blijven, niet alleen voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Fit blijven heeft namelijk positieve effecten op je mentale gezondheid zoals het verminderen van stress en depressieve gevoelens. Bovendien zorgt beweging simpelweg ervoor dat je ‘lekker in je vel’ zit. Je kunt bijvoorbeeld aan een teamsport doen of naar de fitness gaan, maar er zijn ook andere manieren hoe je in beweging kunt blijven. Je kunt bijvoorbeeld ook de sportschool naar huis halen. Heb je wel eens gedacht aan dumbbells kopen? Er zijn nog vele andere manieren om fit te blijven naast de reguliere sportscholen, lees dus snel verder. Wij hebben vijf tips op een rijtje gezet hoe jij fit kunt blijven.

Dumbbells

Je kent het vast wel, soms regent het heel hard of heb je net niet voldoende tijd om naar de sportschool te gaan. Een goede oplossing hiervoor is het in huis halen van dezelfde dumbbells die je ook kent uit de sportschool. Denk hierbij aan gewichten van 1 tot 50 kilo. Je kunt hiermee verschillende oefeningen thuis doen wanneer het jou uitkomt. Vind jij dumbbells vaak te zwaar? Je kunt ook naast de dumbbells van vinyl kopen in plaats van de standaard dumbbells. Deze zijn meestal lager in gewicht en worden gebruikt voor pump-oefeningen waarbij veel bewogen wordt. Dumbbells zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals bijvoorbeeld de hexa dumbbell met een hoekige vorm. Dit is voornamelijk handig bij oefeningen zoals push-ups. Maar daarnaast zien ze er natuurlijk ook simpelweg stoer uit!

Traplopen

Misschien heb je er niet eerder aan gedacht, maar traplopen is een hartstikke effectieve manier om fit te blijven. Door als het ware elke trede te lopen, doe je dezelfde oefening als de welbekende lunge. Doordat je het opneemt tegen de zwaartekracht is traplopen soms zelfs effectiever dan hardlopen. Wist je dat je met traplopen tien calorieën per minuut verbrandt? Dat is evenveel als bij zware fitness! Probeer dus een paar keer per dag je trap op en af te lopen en je bent in één keer een stuk fitter. 

Yoga 

Het wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Yoga is goed voor zowel je geest als voor je lichaam. Daarnaast ligt de focus op ademhaling en train je ook de juiste houding. Je kunt op YouTube talloze yoga video’s vinden, waardoor je niet per se een duur abonnement hoeft af te sluiten bij een yogaschool. Het is wel zo makkelijk om een yoga mat van tevoren aan te schaffen. 

Touwtjespringen

Je zult het vast wel kennen van je jeugd, want touwtjespringen was op elke basisschool een groot begrip. Deze activiteit is niet alleen een leuke manier voor kinderen om in beweging te blijven, maar ook voor volwassenen. Het is namelijk één van de efficiëntste manieren om calorieën mee te verbranden. Wist je dat je meer calorieën verbrandt met touwtje springen dan met hardlopen of zwemmen? Dit komt omdat je bijna elke spier in je lichaam gebruikt tijdens het touwtje springen. 

Planken

Een andere manier om fit te blijven is de plank challenge. Je kunt beginnen met twintig seconde planken en dit elke dag bijvoorbeeld verhogen met tien seconde. Als je hierna het redt om elke dag 1 of 2 minuten te planken, dan heb je binnen no-time een strakke buik!