Wat heeft de Cordyceps Paddenstoel Mannen te Bieden?

Voor veel mensen is een paddenstoel iets dat je door het eten heen doet. Wat je misschien niet weet is dat er ook soorten bestaan die een krachtige werking hebben op je lichaam. Ontdek waarom de Cordyceps mushroom de ideale paddenstoel is voor mannen.

Cordyceps Paddenstoel Gezond?

Cordyceps (Ophiocordyceps sinensis) is een schimmel die oorspronkelijk uit Azië komt. Bij een schimmel denk je niet meteen aan gezond, maar dat is deze wel degelijk! Het plant zich voort door insecten te infecteren en ze als gastheer te gebruiken. Het proces is erg luguber. De beestjes lopen als een zombie naar het hoogste punt in hun gebied, waar ze vervolgens ontploffen omdat de schimmel van binnenuit groeit. Gelukkig dat de meeste Cordyceps die nu in voedingssupplementen zit veganistisch en biologisch wordt gekweekt. Zonder dierenleed dus.

Werking van Cordyceps

De schimmel wordt al eeuwenlang gebruikt. Traditiegetrouw bij inspanning en werken op hoogte. Tegenwoordig wordt Cordyceps veel breder ingezet. En wat blijkt? Vooral door mannen! Het heeft namelijk een versterkend en verkwikkend effect op lichaam en geest. Een gezonde en adaptogene werking dus. Het kan je energieniveau drastisch stimuleren en de zuurstofopname enigszins verhogen, blijkt uit meer recente studies. Daardoor wordt de gezonde paddenstoel regelmatig gebruikt door kenners in de sportschool.

Je kunt wel zeggen dat het een gezond voedingssupplement is. De bovenstaande werkingen hebben een positief effect op de bloedsomloop en doorbloeding in je lichaam. Dat zorgt op zijn beurt weer voor het stimuleren van het libido. Sommige mensen gebruiken cordyceps dan ook als adrodisiacum of genotsmiddel. Vooral bij mannen zou het libido sterk toenemen. Al met al werkt cordyceps prestatieverhogend en geest verhelderend.

Hoe Cordyceps Eten?

Hebben we je enthousiast gemaakt over die gekke paddenstoel? Wil je hem eens gaan proberen tijdens het sporten of tussen de lakens? Je kunt die mushroom op verschillende manieren eten. Gewoon direct naar binnen gooien kan, maar die verschijningsvorm is niet te vinden. Je ziet cordyceps paddenstoelen namelijk niet vaak in de schappen van de supermarkt liggen. Het wordt meestal aangeboden in gepoederde vorm en in capsules door gezondheidswinkels. Daardoor neem je altijd dezelfde dosering en hoef je niet bang te zijn voor de smaak van champignons, paddenstoelen of schimmels. Ook wel handig te gebruiken in de sportschool, zo’n capsule.