Welke vakmannen heb ik nodig om mijn badkamer te verbouwen? 

Het bouwen of verbouwen van je badkamer is een flinke klus. Een specialist kan het altijd beter, dus rijst de vraag: welke vakman heb je nodig voor het verbouwen van je badkamer? 

Je bent net in een nieuwe woning gekomen en de badkamer is toe aan een grondige renovatie. Het kan ook zijn dat je een nieuwbouwproject bent aangegaan en je vragen hebt over hoe de aannemer het precies doet. Want welke vakmannen lopen er eigenlijk door mijn woning en welke zijn nu echt nodig voor het verbouwen van je mijn badkamer? Omdat je met veel vragen kan zitten hopen wij je in dit artikel meer antwoorden te kunnen geven. 

Deze vakmannen zijn er nodig voor jouw badkamer: 

Wij hebben ze voor het gemak maar even op een rij gezet. In dit artikel beschrijven we natuurlijk ook wat zij precies doen in en rondom de badkamer. Ben je hiernaast nog benieuwd naar kosten nieuwe badkamer, klik dan op de link.  

  • Elektricien 
  • Stukadoor 
  • Architect 
  • Loodgieter 
  • Tegelzetter 
  • Aannemer

Dit doet de vakman in jouw badkamer 

Omdat het je misschien nog niet helemaal duidelijk is wat welke vakman gaat doen in je woning hebben wij het even voor je onder elkaar gezet. 

Architect 

Laten we beginnen bij de architect. Deze wordt nog voor de bouw gevraagd om tekeningen te maken. Hier heb je zelf misschien wel contact mee. Je kan bij hem doorgeven wat voor soort badkamer je wil en hij bedenkt vervolgens de meest praktische indeling voor de badkamer. Een architect kan een enorme meerwaarde hebben een goede indeling. Zij houden namelijk rekening met lichtinval en ruimtelijke indeling maar ook om het zo economisch mogelijk te laten verlopen. 

Aannemer 

Nu is de grootste klus voor de aannemer. Je kan samen afspreken wat hij gaat doen en wat hij laat uitbesteden. Maar ook wie bijvoorbeeld de tegels, douche, het bad en andere toebehoren voor de badkamer aanschaft. Dit kan hij doen, maar kan je ook zelf aanschaffen. Vervolgens zal de aannemer ervoor moeten zorgen dat alles passend en netjes wordt gemaakt zodat de volgende vakmannen verder aan de slag kunnen. 

Loodgieter 

Het kan zijn dat de loodgieter aan het begin langskomt wanneer de leidingen gelegd moeten worden en na afloop wanneer alles wordt aangesloten. Maar veel aannemers leggen ook wel leidingen. Dit is afhankelijk van jouw aannemer. 

Elektricien 

In een badkamer wil je absoluut geen gedoe krijgen met de stroom. Zo kan je het beste een elektricien inhuren die alle kabels voor je legt. Vervolgens kan hij het ook wanneer het tegelwerk en schilderwerk af is aansluiten. Van spotjes tot een hightech badkamer met werkende schermpjes in de douche of het bad. 

Tegelzetter 

Wanneer de badkamer bijna af is zal de tegelzetter er een geheel van maken. Hij zorgt ervoor dat alles netjes wordt getegeld en dat je een echte op en top badkamer krijgt. Daarnaast gaat hij ook helpen met het voegen. Soms kan hij zelfs schilderwerk nog voor zijn rekening nemen. 

Zoals je ziet zijn er veel verschillende vakmannen nodig om jouw badkamer perfect te maken. Het kan ook zijn dat er nog een schilder of een stukadoor aan te pas moet komen. Je zou zelfs nog een stylist kunnen inhuren wanneer het allemaal af is.