Zo maak je sfeer in een mannenhuis

Mannen staan bekend als praktische inrichters. Als alles maar makkelijk is, handig staat en een functie heeft, toch? Maar een klein beetje gezelligheid kan geen kwaad. Bijvoorbeeld als je mensen over de vloer krijgt. Lees hier tips om het gemakkelijk (!) gezellig te maken in huis.

Hang iets boven de bank

Grote kans dat alle muren in huis wit zijn. Helemaal niks mis mee, dat is juist superstrak! Om het toch een beetje aan te kleden, is het leuk om iets boven de bank te hangen. Denk aan een grote lijst met een foto erin. Geen foto van jezelf, maar van iets wat bij je past. Misschien muziek, auto’s of voetbal? Je kunt natuurlijk ook gaan voor een standaard lijst.

Raamdecoratie

Heb je er wel eens over nagedacht hoeveel raamdecoratie kan doen met je huis? Dit is misschien wel de grootste sfeermaker! Voor een strakke, mannelijke look kies je voor rolgordijnen duo, jaloezieën of plissegordijnen met top down bottom up. Deze hebben een strakke uitstraling en zijn supermakkelijk: je hoeft ze alleen af en toe open en dicht te doen. Wil je het liever iets donkerder hebben in huis? Ga dan voor een verduisterend rolgordijn.

Koop planten

Een simpele manier om je huis wat sfeer te geven: planten. Er zijn veel planten die “manvriendelijk” zijn en weinig verzorging nodig hebben. Denk aan een vetplant of een cactus. Lekker easy, maar ook heel sfeervol. Een paar planten kunnen al zorgen voor een veel gezelliger huis! Ben je ervan overtuigd dat je de slechtste plantenverzorger ooit bent? Dan koop je gewoon nepplanten. Je moet wel even goed zoeken, maar dan kun je best wel mooie vinden!

Kleine lampen

Waarschijnlijk heb je één grote, felle lamp in huis. Erg praktisch, maar niet echt gezellig. Koop een paar kleine lampen en verdeel deze door je huis. Heb je bezoek of wil je het gewoon voor jezelf gezellig maken? Dan laat je de grote lamp uit en zet je de kleine lampjes aan. Gegarandeerd een stuk gezelliger!