Zo raak je nooit meer jouw belangrijke spullen kwijt

Iedereen heeft weleens haast. Je hebt je nog snel even gedoucht en neemt de boterham wel mee in de auto. Op het moment dat jij de deur uit wil gaan kom je erachter dat je de autosleutels verloren bent. Of dat moment dat je naar de winkel gaat en jij hebt geen idee waar je portemonnee is. Deze momenten kunnen verleden tijd zijn als je de tips in deze blog ter harte neemt.

Het gebeurt iedereen, en daarom hoef jij je ook zeker niet te schamen voor het feit dat jij weleens wat kwijtraakt. Helaas zijn het vaak de belangrijke spullen die we uit het oog verliezen. Daarom hebben we daar wat handige tips voor bedacht.

Een perfecte plek

Belangrijke items zoals jouw telefoon, sleutels, portemonnee of kleingeld moeten op een perfecte plek worden neergelegd. Dit kan een plek zijn die je altijd passeert als je binnenkomt. Je gooit hier je sleutels in en klaar. Nog een slimme tip, doe dit in een aluminium bakje. Zo kunnen inbrekers niet met handige software op afstand jouw auto stelen. Ook de pasjes uit je portemonnee kunnen zo niet gescand worden, en hoef jij geen nieuwe pasjes laten bedrukken.

De halve meter regel

Ken jij de halve meter regel al? Een bekend vindoloog – ja het bestaat- professor Michael Solomon schreef het boek How To Find Lost Objects. Hij zegt dat de meeste spullen minder dan een halve meter liggen van de plek waar jij ze voor het laatst hebt gebruikt. Dus is het slim om eerst eens op die plek te gaan kijken en met een vergrootglas overal langs te lopen.

Gebruik al je zintuigen

Met je ogen kan je natuurlijk alles om je heen zien, maar er zijn plekjes die je niet kan zien. Zoals ver onder een bank of misschien wel tussen de kussens of achter een kast. Ga dus eens voelen of misschien zelf nog verder en bedenk hardop waar je geweest bent. Op die manier gebruik jij jouw hersens en kom je er achter waar die toch die plastic kaarten zijn gebleven.

Paniek is nooit goed

Wanneer jij volledig in paniek schiet kan je niet meer helder nadenken. Ga eerst eens rustig zitten en bedenk waar jij voor het laatst geweest bent. Er zijn drie dingen die je moet onthouden: comfort, kalmte en zelfvertrouwen. Wanneer jij gaat zitten, rustig nadenkt en vertrouwen hebt in je eigen kunnen ga jij de waardevolle spullen geheid terugvinden.

Technische hulpstukken

Willen al deze tips hierboven je niet helpen met het vinden van je spullen dan is er nog een oplossing. Blokkeer je kaart en bestel nieuwe sleutels van je huis en auto. Vervolgens koop jij een sleutelhanger die verbinding kan maken met je telefoon. Op deze manier kan jij er gemakkelijk achter komen waar jij jouw sleutelbos hebt gelaten. Deze zijn er ook voor in of aan jouw portemonnee. De meeste telefoons hebben ook een zoekfunctie zodat jij altijd kan zien waar jouw telefoon is, bellen is natuurlijk altijd een optie.