Zomerlooks voor mannen in 2023

Het duurt nog even voordat de zomer weer begint, maar toch mogen we alvast met smacht uitkijken naar de zomer van 2023. Langzamerhand schemeren de eerste modetrends voor de zomer van 2023 weer door. Wij hebben de meest opvallende modetrends alvast op een rijtje gezet. Zo weet jij zeker dat jij geen modetrends voor de zomer van 2023 mist!

Een kleurrijke zomer

We zijn deze niet bang voor een kleurrijke outfit. Het is meestal het geval dat een zomerse outfit veel kleur bevat. Komende zomer zien we dat het kleurpalet verandert naar natuurlijke kleuren en pasteltinten. Deze zomer zijn vooral de kleuren blauw, riva, mint en staalgroen terug te vinden in de zomerse collectie voor mannen. Uiteraard zijn de basic kleurtinten wit, ecru en zand ook nog steeds erg in trek. Deze basic tinten zorgen ervoor dat je kleurrijke outfit niet té heftig wordt. 

Verschillende kledinglagen 

Ook in de zomermaanden kan het in de avonden nog wel eens flink afkoelen. Het is dus geen verkeerd idee om voldoende kleding bij je te hebben voor in de avond. Een outfit die bestaat uit meerdere lagen is een goede optie. Neem bijvoorbeeld een vest mee voor over het T-shirt. Heb je het overdag te warm, dan kun je het vest uit doen. Krijg je het in de avond koud? Dan doe je het vest gewoon weer aan. Mocht je een iets chiquere outfit willen dragen, dan is een blazer van linnen iets voor jou. De blazer zorgt ervoor dat je warm blijft en geeft een chique uitstraling aan je outfit. 

Afbeelding met person, muur, persoon

Automatisch gegenereerde beschrijving

Chic is nooit verkeerd

Tijdens de pandemie zagen wij dat veel mannen een joggingbroek met een basic T-shirt droegen. Iedereen kleedde zich vooral erg comfortabel. Deze zomer is juist het tegenovergestelde te zien in de trends voor mannen. De chique outfit is weer terug van weggeweest. Zo zijn de poloshirts en blousejes weer helemaal in. Maak je chique outfit af met een fijne pullover. Deze zorgt ervoor dat jij een outfit van klasse draagt. Ideaal voor de feestjes en andere belangrijke bijeenkomsten in de zomermaanden. 

Strepen

Bijna ieder jaar zijn ze wel weer terug te vinden: de gestreepte T-shirts en polo’s. Een gestreept T-shirt of een gestreepte polo is al jaren een echte klassieker. De T-shirts en polo’s zijn op vele verschillende manieren te combineren. Kies jij voor een T-shirt met horizontale of verticale strepen? De horizontale strepen geven jou een brede uitstraling. Wil je er juist slank uitzien? Kies dan voor een T-shirt of polo met verticale strepen. 

Losse fit

Het hoeft allemaal niet meer zo strak. In de zomer is het belangrijk dat je outfit comfortabel zit en luchtig aanvoelt. Je wilt dus niet dat je outfit te strak zit, dit gaat ten kosten van het comfort. Naast een goede uitstraling, zorgt een losse outfit er ook voor dat je lichaam (deels) wordt bescherm tegen Uv-straling. Doordat je kleding losser om de huid zit dringen er minder Uv-stralen door je kledingstukken heen. Ook heb je het minder warm dan wanneer je een strak shirtje of broekje draagt. Het meest luchtige in de zomer blijft nog altijd een lekker dun blouseje. 

Maak je zomerse look compleet

Je maakt je zomerse look compleet door een typisch zomers kapsel te nemen. De afgelopen jaren was al te zien dat de buzz cut weer erg populair werd onder de mannen. Een buzz cut is in principe niks anders dan je haar millimeteren. Dit kapsel zou ook dit jaar zomaar eens jouw vriend kunnen worden. ’s Ochtends kun je altijd de deur uit, zonder in de spiegel te hoeven kijken. Je haar zit namelijk altijd goed met een buzz cut. De buzz cut is eenvoudig te onderhouden en gaat gemakkelijk samen met vrijwel elke gezichtsvorm. 

Bij de buzz cut is het belangrijk om de juiste haarlengte te vinden. Door je kapsel kort en strak te houden zorg je voor een uitdagende look. Mocht je je haar iets langer laten, dan zorg je voor een relaxte look. Borstel je haar ’s ochtends kort naar achteren om het haar soepel en zacht te houden. Ook is het belangrijk om je buzz cut op de goede lengte te houden. Laat je haar dus regelmatig trimmen door de kapper!