Zuinigste kleine gezinsauto van dit moment

Als jij goed voor je gezin zorgt dan wil je ook goed voor het milieu zorgen. Juist daarom wil je in een zuinige gezinsauto rijden. Je doet het tenslotte voor de wereld van morgen. De wereld van jouw kinderen. Daarom hebben wij voor jou de zuinigste gezinsauto van dit moment op een rijtje gezet.

Het aanbod van zuinige gezinsauto’s wordt steeds groter. Op deze manier wordt de keuze natuurlijk ook groter. Van Mercedes personenwagens tot aan een zuinige bolide van Renault. Welke auto’s komen in de top 3 te staan?

Suzuki Swift 1.2 Smart Hybrid

Deze Suzuki is een milde hybride. Wat inhoudt dat het een auto met een eenvoudige techniek is. Het is dan ook geen volwaardige hybride, maar zuinig is ‘ie wel. Het is goedkoper om te produceren waardoor de aanschaf ook goedkoper is.

Honda Jazz Hybrid

Dit is een volledig hybride auto waarbij de ingenieurs heel goed naar de techniek hebben gekeken. Het voertuig lijkt dan ook een beetje op een Toyota Yaris. De auto heeft een opvallend uiterlijk. De kleine binnenruimte is toch zeer ruim waardoor je er meer dan genoeg in kwijt kunt.

Toyota Yaris Hybrid

En daar de hybride auto van dit moment. De Toyota Yaris is dan ook wel gemaakt door de hybride-expert. Al sinds eind jaren 90 bouwen ze aan hybride auto’s en daar zijn ze dan ook erg goed in. Ook deze auto is erg zuinig en ruim vanbinnen. Wil je een auto die lekker tijdt? Dan zit je bij deze ook goed!

Kopen of toch leasen?

Je kan een auto kopen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te leasen. Dit noemen ze private lease. Hierdoor hoef je niet direct het aankoopbedrag in één keer op tafel te leggen. Er zijn zelfs berekeningen die laten zien dat een auto dan goedkoper per maand is dan wanneer je het berekent op basis van direct betalen. Deze berekeningen kun je online vinden.

Wil je nu nog meer tips hebben om zuinig te rijden met jouw zeer zuinige auto? Lees dan dit artikel eens!