6 redenen waarom een jacuzzi goed is voor je gezondheid

Warm water en de bubbels zijn enorm goed voor je gezondheid. In dit artikel vertellen we je waar een jacuzzi precies goed voor is, en waarom jij er één zou moeten nemen.

De winter begint er weer een beetje aan te komen, en dit betekent dat het vakantiegevoel over is. Maar toch kan jij ook in de winter blijven genieten van de warmte en een speciaal vakantiegevoel in je tuin creëren. Dit kan je doen met een jacuzzi in de tuin. Maar je doet het niet alleen voor het vakantiegevoel, maar ook voor je eigen gezondheid. Zo is het bewezen dat een jacuzzi of bubbelbad kan helpen bij verschillende aandoeningen.

#1 verlichten van stress

Het warme water kan een kalmerend effect hebben op je lichaam. Na een lange dag werken is het bijvoorbeeld alleen al heerlijk om in een warm bad te duiken. Bij een jacuzzi heb je ook nog de bubbels die een masserende werking hebben. Het verlicht dus niet alleen de stress in je lichaam, maar je komt mentaal ook nog eens tot rust in een jacuzzi.

Een goede jacuzzi kopen kan best ingewikkeld zijn. Wij geven je een aantal tips voor het aanschaffen van je juiste jacuzzi in de link hieronder.

#2 Ontspanning van je spieren

Nummer twee in deze lijst is toch wel het ontspannen van je spieren. We zeiden al dat warm water een masserende werking op je spieren kan hebben, maar de bubbels helpen daar nog beter bij. Zo kan een goede sessie in de jacuzzi ervoor zorgen dat je minder snel blessures oploopt.

#3 Zorgt voor betere slaap

Heb jij veel last van slaapproblemen, of kom je dagelijks maar moeilijk in slaap? Dit heeft er vooral mee te maken dat je lichaam en geest constant op aan staan. Uit onderzoeken is gebleken dat je beter en dieper kan slapen door een warm bad te nemen. Een vorm van hydrotherapie helpt ook actief bij slaapproblematieken.

#4 Verlichting van pijn, zoals artritis

Heb je veel last van pijn? Een jacuzzi kan helpen om je gespannen spieren, pezen en gewrichten te ontzien. Het kan zorgen voor minder stijfheid, en het kan in positieve vorm ook zorgen voor meer flexibiliteit. Dit komt doordat het water jouw gewrichten nog verder ontlast.

#5 Hulp bij geen kans op sporten

Het kan zijn dat je niet zelfstandig kan sporten. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, maar je moet wel je cardiovasculaire gezondheid op pijl houden. Door in een warm bad te liggen help jij je hartslag te verhogen en je bloeddruk juist te verlagen. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat passieve warmtetherapie mensen die niet zelfstandig kunnen sporten kan helpen.

#6 Calorieverbranding

Misschien heb jij topsporters zoals boxers weleens gezien die een heet bad namen de dag voor een wedstrijd. Dit is voor het weegmoment dat ze zo veel mogelijk kilo’s nog kwijt kunnen raken. Uit studie is gebleken dat je in een warm bad van een uur evenveel calorieën verbrand als tijdens een wandeling van rond de dertig minuten. Toch nog even een keer in die jacuzzi duiken dus.