6 redenen waarom jij zou moeten kiezen voor een sim only abonnement

Ken jij sim only abonnementen al? Steeds meer consumenten kiezen voor sim only omdat er ontzettend veel voordelen aan vast zitten. Om jou ook te overtuigen zetten wij al deze redenen eens op een rijtje.

Sim only is de manier als je wil besparen op je mobiele abonnement. Zo betaal je niks extra’s voor het toestel want deze krijg je niet bij die abonnement. Je betaalt dus alleen voor je belminuten en voor het internetten. Bij sim only is het ook heel gemakkelijk om over te stappen en te switchen van bundel wanneer je maar wil. Dit is voor veel mensen de reden om te kiezen voor sim only in plaats van een abonnement met toestel.

Redenen om over te stappen op een sim only abonnement:

1. Maandelijks opzegbaar abonnement

Bij een telefoonabonnement heb je vaak een standaard looptijd van één misschien zelfs twee jaar. Bij een sim only heb je de mogelijkheid om maandelijks opzegbare abonnementen af te sluiten. Hierdoor ben je gebonden voor hoelang je zelf wil. Vaak zijn deze één of twee euro duurder per maand. Het grote voordeel is wel dat je veel minder gebonden bent dan bij een abonnement met toestel.

2. Alleen bellen zonder data

Je kan jouw abonnement veel meer personaliseren. Maak jij helemaal geen gebruik van internet op je telefoon dan kan je kiezen voor een abonnement waarmee je enkel kan bellen. Je hebt dan geen data op je simkaart staan. Maar weinig mensen doen dit en daarom zijn er ook sim only unlimited data abonnementen voor de echte groot gebruikers.

3. Geen BKR-registraties meer

Wanneer jij kiest voor een telefoon bij je abonnement van meer dan € 250,- dan krijg je standaard een BKR-registratie. Deze registratie betekent dat jij bij een volgende hypotheek of lening jij minder kan lenen dan dat je zou doen zonder deze registratie.

4. Je toestel werkt nog naar behoren

Een goede reden om te kiezen voor een sim only abonnement is omdat je telefoon nog naar behoren werkt. In veel gevallen kiezen consumenten ervoor om hun toestel twee jaar te houden voordat ze hem inruilen voor een nieuwe. Maar wanneer jij een goed werkende telefoon hebt, waarom zou je dan een nieuwe nodig hebben? Het is nu de kans voor jou om over te stappen op een sim only abonnement.

5. Besparen betekent sparen

Ben jij druk aan het sparen voor iets moois. Waarom zou je dan niet kijken waar je allemaal op kan besparen. Zo kan je als je slim bent besparen op je huidige telefoonabonnement. Afhankelijk van het toestel waarvoor je hebt gekozen kan je tot wel 80% besparen met een sim only abonnement. Dat is dus zeker weten de moeite waard om eens naar te kijken. Want besparen betekent sparen voor iets anders.

6. Meer providers om uit te kiezen

Wist je dat ook een groot voordeel van een sim only abonnement is dat jij kan kiezen uit veel meer providers. Veel mensen weten dit niet, maar alle providers bieden tegenwoordig wel een sim only abonnement aan. Op deze manier kan jij kiezen uit een provider die bij jou wensen en eisen past.