Beginnen met motorrijden in drie stappen

Met slechts te wielen op het asfalt scheuren terwijl de wind langs de helm raast. Motorrijden is voor veel mensen een ontzettend lekker moment van ontspanning. Maar hoe begin je nou met motor rijden en hoe zorg je ervoor dat je goed bent voorbereidt op deze toch? Wij vertellen het jou in deze blog! Lees je mee?

Als je wilt beginnen met motorrijden dan lijkt het alsof er veel op je af komt. Van het zoeken van een goede motorrijschool tot aan motorhandschoenen kopen. Toch valt het allemaal reuze mee en kun je met een goede planning en de juiste outfit vaak al binnen enkele maanden de weg op. Laten we dus eens kijken wat je precies nodig hebt.

Stap 1: de juiste motoruitrusting aanschaffen

Als je gaat lessen dan is het ook belangrijk dat je een goede outfit draagt. Vaak kan je een motorpak lenen. Maar veel kiezen er toch zelf voor om al een uitrusting aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een goede helm. Dit beschermt je tenslotte tegen letsel als je valt. Waar een goede helm precies aan moet voldoen vind je vaak ook op het internet. Net denk bijvoorbeeld aan welke standaarden en veiligheidseisen. Dit zijn vastgesteld door de non-profit organisatie Snell Memorial Foundation. Naast een helm heb je ook goede motorlaarzen, handschoenen en eventueel een broek en een jas nodig. Laat je hierover goed informeren want deze zijn levensbepalend wanneer je wel met hoge snelheid een ongeluk krijgt.

Stap 2: motor leren rijden

Als je alles hebt aanschaft of geleend dan is het natuurlijk belangrijk dat je leert hoe je je straks op de weg moet gedragen. Dit leer je tijdens de motorrijlessen. Net zoals in de auto moet je ook leren hoe je überhaupt een motor moet rijden. Dit bestaat uit twee delen, namelijk net zoals bij de scooter- en het autorijbewijs uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. Dit doe je bij een rijschool. Als je zelf nog geen motor hebt, kan je hier vaak een motor lenen. Je leert hoe je op een motor moet zitten, hoe je het voertuig moet bedienen en hoe je de koppeling gebruikt. Uiteraard leer je ook hoe je je in het verkeer moet gedragen.

Stap 3: kilometers maken

Als je je rijbewijs hebt gehaald is het belangrijk dat je veel kilometers gaat maken. Dat je je rijbewijs hebt gehaald is omdat ze hebben gezien dat je het kunt. Maar ervaren zorgt ervoor dat je een steeds betere bestuurder wordt. Daarom wordt het vaak aangeraden om in korte tijd snel meer kilometers te gaan maken. Op deze manier word je een steeds betere motorrijder. Je kan dan beter oefenen met bochten nemen, vaart minderen en stoppen. Het is slim om ook met iemand te gaan rijden. Als diegene wat meer ervaren is, zal je merken dat hij of zij je kan helpen onderweg. En houd rekening mee dat je ook je eigen motor moet leren kennen. Maar vergeet ook niet dat je altijd beschermende kleding moet dragen!