De beste meme-coins van 2022

De ontwikkeling van coins gebaseerd op meme-thema’s begin als een experiment maar wordt steeds populairder in de crypto markt. Vandaag behoren meme-coins tot de meest besproken coins om in te investeren. Dus moet je nu beginnen met Dogecoin kopen of zijn er nog andere interessante mogelijkheden? Dat vertellen we je in dit artikel.

Wat zijn Meme-coins?

Meme-coins zijn het resultaat van een experimenteel crypto project gestart in 2013. Het is een digitale valuta die zijn oorsprong vindt in internetmemes of gebaseerd is op een leuk thema. Meme-coins zijn populair om in te investeren in de cryptogemeenschap, maar ze worden beschouwd als riskante investeringskansen door het gebrek aan use cases en beperkte functionaliteit. Waar kun je meme-coins kopen? De grootste meme-coins kun je kopen op de belangrijkste cryptobeurzen in de VS zoals Coinbase, Crypto.com en Binance. In Europa kun je ze kopen op Anycoin Direct, de veiligste cryptobroker in Europa. Let wel op! Doe altijd je eigen onderzoek voor je zwaar gaat investeren.

Dogecoin

De lancering van Dogecoin in 2013 zette de opkomst van meme-coins in gang. De token werd gecreëerd als een sarcastisch alternatief voor cryptocurencies en kreeg een logo met een herkenbare meme afbeelding van een Shiba Inu hond. Dogecoin is een van de duurste meme-coins, zelfs na meerdere prijssprongen op de markt. Een van de geheimen die het succes van de token verklaren is de steun van Elon Musk. De crypto-enthousiast werkt samen met Dogecoin ontwikkelaars aan het versnellen van transacties, en zijn bedrijf accepteert coins voor merchandise. Als gevolg hiervan veroorzaakt elke tweet over de munt een golf van interesse en grote vraag. Dogecoin wordt ook beschouwd als een veilige investeringsmogelijkheid vanwege het actieve ontwikkelaarsteam en het regelmatig uitkomen van nieuwe versies en updates.

Shiba Inu

Shiba Inu is een populaire keuze in de lijst van meme-coins. Shiba Inu werd in 2020 ontwikkeld door een anonieme ontwikkelaar genaamd Ryoshi. Shiba Inu wordt ook wel de “Dogecoin killer” genoemd. Deze meme-coin heeft al een grote populariteit verworven, werd verkocht op de populaire beurs Kraken en begon samen te werken met AMC , die het token nu accepteert als betaling. Shiba Inu heeft een grote en betrokken community en een aantal grote institutionele investeerders die heel wat miljoenen in de coin pompten.

Monacoin

Monacoin, ook bekend als MONA, is sinds 2014 op de markt. De digitale token werd gelanceerd zonder een pre-mine proces, wat hielp om zijn open-source, gedecentraliseerde model te behouden. De coin is vooral populair onder Japanse handelaren omdat het logo is gebaseerd op de afbeelding van een vrolijke kat die alom bekend is in Japan. Monacoin is een digitale token dat wordt verdeeld als een beloning onder miners op basis van het proof-of-work mechanisme. De onderliggende functionaliteit van het project is P2P-technologie.

Dogelon Mars

Dogelon Mars staat bekend voor zijn grote populariteit onder Elon Musk fans en zijn daardoor stijgende waarde. Elon Musk is de krachtigste influence in de cryptowereld. Zijn tweets bepalen de richting voor de ontwikkeling van sommige coins en veranderingen in de hele cryptowereld. De filosofie van Elon Musk heeft een grote impact gehad op ontwikkelaars van Dogelon Mars. De droom om Mars te koloniseren inspireerde de ontwikkelaars van Dogelon Mars om hun meme-coin te presenteren als de eerste interplanetaire valuta.