De ultieme voetbalreis roadtrip door Europa

Heb jij altijd al eens een roadtrip willen maken, en ben jij groot fan van voetbal? Dan zou je eens een stedentrip moeten maken met de auto of de camper en dan op bezoek gaan bij al je favoriete voetbalploegen. Zo kan je een prachtig rondje maken door de grootste voetballanden van Europa en tegelijk cultuur snuiven. Wij hebben in dit artikel voor jou een prachtige roadtrip gemaakt, met zelfs nog keuzes tussen verschillende ploegen.

Nederland – Engeland

Het grootste voetballand van de wereld is toch wel Engeland, je kan dit land bereiken via een boot in IJmuiden maar je kan ook afreizen naar Dover voor een korte overtocht. Zodra er een club moet spelen stromen de pups al binnen. Engeland heeft een echte voetbalcultuur en dat is voelbaar aan alles. Bij dit soort ultieme voetbalreizen mag Engeland dus niet gemist worden. Je kan een bezoek brengen aan Londen, omdat je nu niet te ver het land in hoeft te reizen. Maar toch een club als Chelsea of Tottenham Hotspurs kan bezoeken.

Engeland – Frankrijk

Om weer aan het vaste land te komen pak je de pond terug vanaf Dover naar Calais. Nu heb je de keuze om prachtig via Normandië richting één van de grootste ploegen in Frankrijk te rijden: Olympic Marseille. Maar je kan ook een bezoekje brengen aan Parijs. Paris Saint-Germain is sinds de overname van een Qatarese geldschieter namelijk in bezit van de grootste spelers ter wereld.

Frankrijk – Spanje

We maken wel een mooie ronde dus wil jij liever later in Frankrijk nog een ploeg als AS Monaco bezoeken aan de Côte d’Azur. Dan reis je af via Normandië richting Madrid. Want in Madrid vind je één van de grootste ploegen ter wereld. Real Madrid en Atletico Madrid. Je kan ook gaan voor een aparte voetbalreis naar Atlético Madrid, maar met deze voetbal roadtrip kom je er praktisch langs en heb je de keuze. Op de weg richting Italië kan je ook nog Barcelona bezoeken als je groot fan bent van Tiki Taka voetbal.

Spanje – Italië

Natuurlijk komen we eerst nog door Frankrijk, maar ook in het zuiden heb je OC Nice en AS Monaco. Je kan dus zeker ook daar aan je trekken komen wat clubvoetbal betreft. Aangekomen in Italië kan je in het Noorden gelijk lang Turijn voor Juventus en Milaan voor AC Milan of Inter Milan. Wil je wat afzakken dan heb je in Rome bijvoorbeeld nog de keuze tussen AS Roma of Lazio Roma. Maar na dit onderonsje is het weer tijd om een beetje huiswaarts te keren. Dit kan via Zwitserland.

Italië – Duitsland

Als we toch terugrijden kunnen we net zo goed via Beieren rijden voor Bayern München. Want deze ploeg is de grootmacht in Duitsland. Zo zit het stadion altijd vol en kan je zeker genieten van topvoetbal en over het algemeen veel doelpunten. Op bezoek bij de all-time nummer twee in Duitsland? Dan ga je naar Dortmund. Waar op dit moment misschien wel de beste spits ter wereld: Erling Haaland speelt, maar voor hoelang nog?