Dit is waarom de Ford Fiesta een populaire auto is

Al een tijdje staat de Ford Fiesta op nummer 1 als het aankomt op de meest populaire autovan dit moment. Kopen, nieuw of tweedehands of toch leasen? En dat al keer op keer en jaar op jaar. Waarom? Dat vertellen we jou in deze blog!

Naast de Kia Picanto, Volkswagen Polo en de Toyota Aygo staat de Ford Fiesta al lang in de lijst van populaire auto’s. Deze auto staat daar dus in een rijtje met meer voordelige auto’s. Tel daar nog de stijlvolle looks bij op en de moderne uitrusting en je weet in een notendop waarom de Ford Fiesta zo’n populaire auto is.

Maar wat kunnen we er nog meer over vertellen?

Deze auto wordt al vanaf 1976 gebouwd en is ondertussen ook al 16.000 miljoen keer verkocht. En nog steeds kun je ‘m niet uit het straatbeeld wegdenken. Populairder dan ooit! De Ford Fiesta is een erg complete auto. Er zijn hiervoor al 7 andere generaties van de Ford Fiesta geweest, maar de nieuwste generatie lijkt moderner dan ooit. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw infotainmentsysteem, Adaptive Cruise Controle, Lane Keeping Aid en een actieve parkeerhulp. Hierdoor is de Ford Fiesta een waar feestje in zijn prijsklasse.

Ook is de Ford Fiesta een hele veilige auto. Er is namelijk de afgelopen generatie meer zorg besteedt aan alles rondom deze auto en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan allerlei zeer geavanceerde systemen aan bord die ervoor zorgen dat jij geen ongeluk gaat maken. Een organisatie dat dit in de gaten houdt, checkt en vervolgens sterren hiervoor uitdeelt is de veiligheidsorganisatie Euro NCAP. Zij gaven de nieuwste Ford Fiesta maar liefst 5 sterren voor de veiligheid.

Zuinige motor

En dan wil je natuurlijk ook graag nog wat meer weten over de motor. De motor is een zeer zuinige motor. Waarbij ‘ie wellicht wel iets op kracht inlevert. Al zou je ook kunnen kiezen voor de Ford Fiesta ST. Dit is een iets duurder model waarmee je sneller kunt optrekken!

Als je een nieuwe Ford Fiesta koopt, dan liggen de kosten rond de 17.000 euro op dit moment. Als je kiest voor leasen dan kost dat je ongeveer 300 euro per maand op basis van 60 maanden en 10.000 kilometers per jaar. Je rijdt dan misschien wel een nieuwe auto. Maar het kan ook eens goed zijn om verder te gaan kijken. Want wist je dat je ze ook tweedehands goed kan kopen?

Tweedehands Ford Fiesta?

Als je liever bijvoorbeeld een zesde generatie Ford Fiesta wilt rijden dan kan je rekenen op een zeer betrouwbare auto. Een Ford Fiesta staat namelijk bekend om de weinig problemen. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste koopt? Dan kan het goed zijn om even te letten op een aantal punten. Denk bijvoorbeeld aan het roetfilter dan niet goed is gereinigd en daardoor blokkeert. Let ook op het interieur. Doordat alles van plastic is, kan het gaan rammelen. En ook de accu kan toe zijn aan vervangen.