Drie eenvoudige sfeermakers in huis

Sinds de pandemie is het thuiswerken een steeds populairder begrip. Zowel bedrijven als werknemers ondervonden de voordelen die thuiswerken met zich meebrengt. Voor de corona crisis was het voor sommige bedrijven onmogelijk te bedenken dat veel werkprocessen ook vanuit huis uitgevoerd konden worden. Toch heeft de noodzaak tijdens de pandemie het tegendeel bewezen. Dit bracht vele gevolgen met zich mee. Opeens was het huis waar je woont en slaapt, ook bedoeld als werkplek. Hierdoor realiseerden veel Nederlanders hoe belangrijk het is om je thuis te voelen in je eigen woning. Dit begint door een fijne, sfeervolle plek thuis te creëren. Maar wat zijn belangrijkste sfeermakers in huis? Wij hebben drie eenvoudige manieren op een rijtje gezet om jouw huis om te toveren naar een sfeervolle plek.

Comfort

Misschien het meest essentiële om je ergens thuis te voelen is comfort. Comfort en sfeer gaan namelijk hand in hand. Een vloerkleed is een goed voorbeeld hoe je een ruimte door een kleine aanpassing in één keer sfeervol maakt. Dit komt omdat je interieur hierdoor één geheel wordt. Er zijn veel soorten vloerkleden. Met een zacht vloerkleed kun je achter de buis zitten met je voeten op een warm kleed. Of wil je liever een vloerkleed die gemakkelijk schoongemaakt kan worden nadat erop gelopen is? Iedereen heeft weer andere behoeftes en eisen als het aankomt op comfort. Zoek jij naar het perfecte woonkamer vloerkleed die precies afgestemd is op jouw woonkamer? Dan kun je ook overwegen om een kleed op maat te maken. Elke woonkamer is immers uniek en daarom heeft iedere woonkamer behoefte aan een vloerkleed op maat. 

Sfeerverlichting

Wist je dat licht ontzettend belangrijk is voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid? Blijkbaar heeft kunstlicht in de meeste kantoren en woningen zelfs impact op werk en presentaties. Wit en fel licht bijvoorbeeld geeft een ruimte al snel een kille en intense beleving. Door lampen die dimbaar zijn, kun je jouw licht aanpassen op de situatie. Tijdens het dineren heb je namelijk meer behoefte aan sfeervol licht dan tijdens het werken. Hierdoor bepaal je elk moment van de dag hoe fel je verlichting moet zijn. Daarnaast is de kleur van het licht ook belangrijk voor het creëren van een fijne, sfeervolle plek. Warm en zacht licht staan centraal voor gezelligheid. Neem dit dus in gedachte als je op zoek gaat naar verlichting voor jouw woning.

Eigenheid

Een plek waar je je thuis voelt moet aansluiten op jouw smaak. Zorg ervoor dat je jouw woning aankleed op de manier wat jij het meest mooi vindt. Verdiep je bijvoorbeeld in verschillende interieurstijlen en ondervindt wat het meest aansluit op jouw smaak. Je kunt daarna gemakkelijk deze interieurstijl doortrekken in je gehele woning. Zo voel je je prettig in huis en heeft jouw woning een eigen karakter. Bovendien kun je jouw woning eigen maken door persoonlijke spullen. Want laten we eerlijk zijn, er is toch niets zo fijn als elke dag herinnerd worden aan je mooiste herinneringen? Door persoonlijke foto’s en boeken maak je jouw huis sfeervol op een eenvoudige en goedkope manier. Dat is nou eens fijn thuiskomen!