Gereedschap waar zelfs de onhandige man overweg mee kan

Op Klungel.nl weten we dat de meeste mannen die onze website bezoeken niet per se zijn geboren met een linker- en rechterhand – onhandige mensen zijn vaker gezegend met twee linkerhanden. Ben jij nou helaas ook in die laatste categorie gevallen, dan herken je vast dat het nogal een uitdaging kan zijn om kleine klusjes in huis te doen. In dit artikel verzamelen we een aantal gereedschap artikelen waarmee iedereen overweg kan, ook als je klunzig bent. Deze onderdelen zou iedereen in zijn of haar gereedschapskist moeten hebben liggen.

 Hamer

Een hamer komt altijd van pas, voor veel verschillende soorten klussen. Het lastige is dat wanneer er bijvoorbeeld een spijker in een object of muur moet worden geslagen, dit met vrijwel geen ander gereedschap instrument kan dan met een hamer. Een hamer heeft het oppervlak en het gewicht om dit soort klusjes te klaren. Daarnaast is het werken met een hamer ontzettend makkelijk, al moet je wel heel goed op je vingers passen. Gelukkig bestaan er allerlei accessoires waarbij je op afstand een spijker recht kunt houden, zodat je dat niet met je vingers hoeft vast te pakken (en vervolgens je vingers met de hamer zou kunnen raken).

Schroevendraaier 

Schroeven vastdraaien kun je deels met je handen doen, maar een schroef echt stevig ergens in te kunnen draaien, heb je toch echt een schroevendraaier nodig. Hiermee kun je met weinig kracht een schroef ergens goed en vast indraaien. Righty, tighty, leftie, loosie, zegt die uitspraak je iets? Dit is een ezelsbruggetje om te onthouden welke kant je op moet draaien om welk effect met de schroef te krijgen. Draai je naar rechts, gaat de schroef los, en draai je naar links, zit de schroef juist meer stevig. Denk er wel aan dat het per schroef verschilt wat voor schroevendraaier je nodig hebt: een platte schroevendraaier of een kruiskop? 

Boormachine

Oké, als je écht heel onhandig bent, dan is een boormachine wellicht niet helemaal aan jou besteed. Een boormachine kan namelijk wel redelijk gevaarlijk zijn als je hem niet goed gebruikt. Toch kun je de activiteit, het vastdraaien van schroeven of het boren van gaten, aan het apparaat over laten en hoef je hier zelf niet veel voor te doen. Het enige waar je goed op moet letten? De boormachine stevig vasthouden en het liefst niet te dicht bij je eigen vingers houden.

Betonhaakjes

Als je graag haakjes zou willen op een muur van steen of een wand van beton, dan vraagt dat om een andere aanpak dan bij een muur of wand van ander materiaal. Om gaten in beton te kunnen maken, heb je echt een betonboor nodig en deze zijn van een ander kaliber dan de meeste reguliere boren. Door van betonhaakjes gebruik te maken, heb je in no time haakjes op je muur of wand van beton. Zo kun je toch gemakkelijk dingen ophangen. De meeste betonhaakjes kunnen niet hele zware dingen houden, maar bijvoorbeeld een fotolijst van maximaal 2 kilogram moet zeker kunnen. Voor extra vermogen om gewicht te kunnen draaien kun je altijd extra betonhaakjes bevestigen.