Hoe deel je een kledingkast praktisch in? Hier tips voor jouw garderobe

Een overzichtelijke kledingkast is niet alleen fijn om naar te kijken, maar het brengt ook rust in je hoofd. Wij geven je een aantal praktische tips zodat jij een makkelijk ingedeelde kledingkast kan creëren.

Misschien heb je op dit moment wel een hele rommelige kledingkast. Kleren liggen maar overal en het is altijd zoeken naar een paartje sokken die ook echt bij elkaar horen. Of struggle je altijd met het uitzoeken van een outfit omdat je niet setjes makkelijk bij elkaar kan vinden? Dan is het tijd dat jij daar wat aan gaat doen. Van kleding opvouwen tot het indelen van je kledingkast. Wij geven je de beste tips op een rij.

1.    Zoek al je kleding uit

Het is tijd voor een grote schoonmaak. Ga eens voor je kast staan en trek alle kleding uit de kledingkast. Pak die stapel met t-shirts en kijk eens rieel naar welke kleding jij wel en niet aan hebt. De kleding die je vaak aan hebt gaat op stapel één, de kleding die je af en toe aan hebt gaat op stapel twee en de laatste stapel wordt gevuld met kleding die je eigenlijk nooit aan hebt.

Nu kan het zijn dat er tussen de kledingstukken die je nooit aanhebt winterkleding zit, Stop dit bij elkaar in een doos en zet het weg op zolder of in de berging. De rest van de kleding die over blijft kan richting de kringloop. Er zijn vast mensen die het harder nodig hebben dan jij.

2.    Kledingstukken organiseren

Eindelijk gaan we orde scheppen in de chaos. Zo begin je met alle kledingstukken op soort bij elkaar te leggen. Spijkbroeken bij elkaar, rokken bij elkaar, polo’s en shirts bij elkaar en ga zo maar door. Zorg er ook voor dat de sokken die bij elkaar horen mooi bij elkaar terecht komen. Wanneer je dit hebt gedaan ga je kijken wat naar het hang gedeelte kan en welke kledingstukken je kan neerleggen.

3.    Organiseer je kledingkast op kleur

Misschien gaan we nu wel beginnen aan het meest bevredigende stukje van het opruimen van je kast: ‘’de kleding op kleur’’. Werk al de kledingstukken af en leg alles op kleur. Je zal zien dat je kast er ineens een stuk geordender uit gaat zien. Vervolgens hang je de kleuren van licht naar donker en heb je een kledingkast als nooit tevoren.

Minder kleding is minder kopzorgen

Het kiezen van een outfit kan behoorlijk wat kopzorgen kosten. Daarom bestaat er het 3 maanden plan waarbij je 30 kledingstukken mag gebruiken. Je zal zien dat je na die drie maanden ineens veel minder waarde hecht aan alle kledingstukken.

Zie je er nu tegenop om zelf je kledingkast op te ruimen of geordend te houden? Er zijn opruimcoaches die je kunnen helpen bij het opruimen en netjes maken van jouw kledingkast. Van A tot Z zetten zij een plan met je uit en zorgen ervoor dat jij meer orde leert scheppen in de chaos.