Hoe kan je nog meer genieten van je tuin?

Het was deze zomer niet nodig om de zon op te zoeken in het buitenland. In Nederland hebben wij namelijk genoten van heerlijke zomerdagen. Het is jou vast en zeker ook niet ontgaan dat het een zomer was met zonnig en warm weer. Heb jij ook genoten van warme zomeravonden in jouw tuin? Of heb jij juist ervaren hoe belangrijk het is om te investeren in een tuin waar je lekker kunt zitten met mooi weer? Je kunt bijvoorbeeld buiten verblijven in een tuinkas, terrasoverkapping en tuinhuis. Als je benieuwd bent hoe je nog meer kan genieten van jouw tuin, lees dan snel verder.

Tuinkas

Lijkt het jou altijd al leuk om eigen aardbeien te kweken? Dit kun je zelf makkelijk doen door een aardbeiplant te planten in voedingsrijke grond. Maar hoe leuk is het als je dit kan kweken, naast de verse tomaatjes, in je eigen tuinkas? Op deze manier worden je gewassen extra beschermd en wordt het kweekseizoen verlengd. Je kunt op deze manier zelfs boompjes laten overwinteren. Heb je beperkte ruimte? Dan kun je denken aan een kleine muurkas. Zo’n tuinkas kan geplaatst worden tegen uw woning of schuur aan. Schappen en stellingen hangen dan aan je muur in plaats aan een vrijstaande kas. De warmte van de muur kan op deze manier gebruikt worden. Heb je wel de ruimte voor een vrijstaande kas? Dan kun je die bij Lorangerie.nl bovendien helemaal op eigen smaak en maat samenstellen!

Terrasoverkapping

Lijkt het jou al helemaal ideaal om op een heerlijke zomeravond te genieten van jouw tuin onder een overkapping? Dit kan door een overkapping van polycarbonaat of glas. Maar wat is nou precies het verschil tussen deze twee verschillende materialen? Een overkapping met een polycarbonaat dak is licht, duurzaam en zonwerend. Omdat dit materiaal zonwerend is, werkt het isolerend gedurende de zomerdagen. Je terras wordt hierdoor koeler. Daarnaast is een dak van polycarbonaat ook makkelijk te reinigen. Het materiaal is duurzaam en goedkoper dan glas. Je kunt denken aan een open terrasoverkapping, maar het is ook mogelijk om een zijwand of een achterwand toe te voegen. Sterker nog, je kunt ook een schuifdeur toepassen in jouw terrasoverkapping. Het grote voordeel hiervan is dat je kunt genieten van beschutting als het minder mooi weer is. Je kunt dus bij alle weersomstandigheden alsnog genieten van het zicht en het licht. Als je schuifdeuren gemaakt zijn van polycarbonaat materiaal is het ook zonwerend in de zomer. Hierdoor is zonwering niet meer nodig! Je kunt ook kiezen voor een glazen dak als terrasoverkapping. Dit geeft een chique uitstraling. Maar is een glazen dak als terrasoverkapping ook zonwerend? Nou, je kunt ervoor kiezen om uv-filter te verwerken in het glas!

Tuinkamers

Helaas kun je in Nederland niet altijd uitgaan van zo’n lekker weer zoals tijdens de zomerdagen dit jaar. Het weer kan in ons land namelijk behoorlijk onvoorspelbaar zijn. Daarom is een tuinkamer een goede oplossing voor elk seizoen. Je kunt zoals eerder genoemd een tuinkamer kiezen met schuifdeuren van glas of polycarbonaat. Echter is het ook mogelijk om voor een tuinkamer te kiezen met vaste wanden. Bedenk dus goed wat je eigen behoeftes zijn, zodat je voortaan ultiem geniet van de zomerdagen!