Op zoek naar origineelste cadeau voor je opa? Wij geven je 5 tips

Is je opa niet gewoon de allerliefste persoon op aarde? Er zijn tenslotte heel veel redenen te bedenken waarom jij jouw opa even in het zonnetje wil zetten. Een cadeau is dan ook ontzettend leuk om te geven! In deze blog geven we jou tips voor het geven van het meest originele cadeau aan jouw opa.

Je opa, en natuurlijk ook je oma, is vaak ontzettend gastvrij. De deur staat altijd voor je open. Je kunt langskomen voor advies, voor een spelletje, wat gezelligheid of om gewoon even te zijn. Daarnaast is je opa misschien wil heel wijs. Hij heeft tenslotte al een heel leven erop zitten. Hij kent je vader of je moeder als de beste en daarom hoef je hem soms helemaal niets uit te leggen. Je opa is een wandelende encyclopedie en heeft daarnaast ontzettend veel mensenkennis. Moeten we nog meer redenen opnoemen waarom opa’s de beste zijn? Wij zeggen: ode aan de opa’s!

Top 5 leukste cadeau’s voor je opa

Maar wat geef je aan iemand die alles al heeft? Die misschien ondertussen niet meer zo heel veel waarden hecht aan spullen. Laten we vooropstellen dat je opa overal blij mee is. Of je nu weer zelf een asbak gaat kleien of iets uit deze lijst kiest. Je opa vindt het al lang leuk dat je aan hem denkt. Maar jij wil natuurlijk niet met het eerste de beste cadeau aankomen. Deze cadeaus hebben een grappig, persoonlijk of handig karakter. Dit is onze top 5:

  1. Baardverzorgingsset

Je opa is een knappe man. En dat komt misschien wel omdat opa’s vaak een mooie baard of snor hebben. Iets wat vandaag de dag weer helemaal in is. Geef je opa daarom een mooie set om zijn baard te verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere baardolie, een goede kam en wat lekkere ruikende eau de cologne.

  1. Speciaal bieren + kopstootje

Dit cadeau is niet alleen heel gezellig om te doen, zeker nu je boven de 18 bent en jij en je opa niet meer stiekem samen een biertje hoeven te drinken. Nu kun je gezellig met je opa genieten van speciaal bieren, wellicht iets waar hij niet direct mee bekend is. Je kunt er ook voor kiezen om een heerlijke fles jenever cadeau te geven. Bier met een glaasje jenever noemen ze een kopstootje. Een favoriet van veel opa’s!

  1. Foto van zijn favoriet kleinkind(eren) op canvas

Je opa is trots. Niet alleen op jou, maar ook op je neven en je nichten. Broers en zussen. Geef hem daarom een mooie grote foto van jullie of jou alleen op canvas. Je kunt kiezen uit heel veel soorten. Maar ook een foto op hout van polyester is mogelijk. Geef hem er ook direct een mooie lijst mij, zodat het een waar kunstwerk wordt.

Gesprekken en mooie verhalen

Een cadeau geven is natuurlijk meer dan alleen een blijk van waardering. Het opent vaak ook mooie gesprekken. Luister naar de verhalen over vroeger. Over andere tijden of luister naar de leuke verhalen over je vader of je moeder. Je opa zit vol met spannende verhalen!