Stappenplan – zelf eenvoudig een bloemperkje aanleggen

Tuinieren, wie vindt het nu niet leuk om te doen? Met planten in huis of in de tuin zorg je toch voor wat meer kleur in het dagelijks leven. Nu is het wel zo dat niet iedereen even groene vingers heeft. Mocht jij geen idee hebben hoe je moet beginnen met tuinieren dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. In dit artikel hebben we namelijk hét stappenplan gemaakt voor het aanleggen van een bloemenperkje. Door deze stappen zelf te volgen weet je zeker dat ook jouw bloemperkje er binnen no time prachtig bij zal liggen!

Kies de juiste planten uit

De eerste stap is natuurlijk het kopen van de planten. Als het aankomt op bloemen heb je de volledige vrijheid om te kiezen wat je mooi vindt. Van mooie geraniums tot aan een perkje met rozen, je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is mogelijk. Hou wel rekening met de stand van de zon bij jou in de tuin. Sommige bloemen hebben nu eenmaal meer zon nodig dan andere bloemen.

Maak een speciaal plekje

Het is van cruciaal belang om een speciaal plekje te maken bij jou in de tuin voor je planten of bloemen. Als je een zonnige tuin hebt dan is het verstandig om hier de planten neer te zetten. Hou daarnaast rekening met het afwateren. Het is niet handig als de bloemen in een natuurlijke kuil liggen. Dit zorgt er namelijk vaak voor dat de grond te sompig wordt. Heb je katten of honden in huis? Probeer dan om je bloemen af te schermen. Het zou zonde zijn als jouw viervoeter het hele perkje overhoop weet te halen.

Verzorg de planten goed

Het verzorgen van planten is niet bepaald moeilijk, maar we zien dat het alsnog vaak fout gaat bij de mensen thuis. Dit komt met name doordat mensen geneigd zijn om hun planten veel te veel water te geven. Dit zorgt er vervolgens voor dat de planten oververzadigd raken en dat de wortels beginnen te rotten. Hou je dus aan één keer water geven per week. Vervolgens kan je een of twee keer per maand eens een klein scheutje plantenvoeding bij het water gieten om de groei te bevorderen.

Zoals je wel hebt kunnen zien is het echt niet zo lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met het aanleggen van een bloemperkje. Zolang je aandacht besteed aan de tuin en voldoende water geeft (niet teveel natuurlijk) dan is het aanleggen van een perkje voor iedereen mogelijk. Heb jij meer met normale planten? Geen probleem, je kunt deze stappen ook volgen voor het planten van normale planten of voor het aanleggen van een moestuintje.